Η Αουλί Κραβάλιο λάμπει στην τρυφερή δραμεντί του Netflix, μια νέα ταινία που ακροβατεί μεταξύ της αγάπης για τον εαυτό και της φροντίδας για τους άλλους γύρω σου.

«Και Τώρα Όλοι Μαζί» τη λένε και μας ήρθε ως μια ήπιων τόνων ταινία με πολλές αρετές και ακόμα περισσότερα χαρίσματα.

Ακόμα και οι πιο ευχάριστες καταστάσεις έχουν εδώ μια αύρα λύπης, καθώς έτσι είναι πάντα η ζωή, ένα κράμα ευτυχίας και δυστυχίας.

Και το μήνυμα που μεταφέρει είναι πανανθρώπινο και διαχρονικό: πρέπει να φροντίζουμε και να βοηθάμε τους γύρω μας, αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε ποτέ ως άνθρωποι.

Μια κοπέλα στο τελευταίο σχολικό έτος παρακολουθούμε που είναι το κορίτσι για όλες τις δουλειές. Κάνει ένα σωρό δουλειές του ποδαριού, προσφέρει εθελοντική εργασία και είναι ο άνθρωπος που είναι εκεί για τους πάντες γύρω της.

Η Άμπερ (Αουλί Κραβάλιο) έχει όνειρα για πανεπιστημιακές σπουδές. Κάτω όμως από την αισιοδοξία και το πλατύ της χαμόγελο καραδοκεί ένα τραγικό μυστικό: εκείνη και η μητέρα της (Τζαστίνα Ματσάντο) είναι άστεγες.

Το καλοσυνάτο πρόσωπό της κρύβει αυτή τη δύσκολη πτυχή της ζωής της, τον πόνο και την ντροπή που νιώθει. Κι ενώ είναι εκεί για να συνδράμει τους πάντες, αρνείται σταθερά τη βοήθεια των φίλων της.

Βασισμένο σε μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα, το φιλμ έχει ίσες δόσεις κωμωδίας και δράματος. Είναι και τα δυο ή, σωστότερα ίσως, τίποτα από τα δυο, παρά κάτι δικό του, ιδιοσυγκρασιακό.

Κάποιες τραγικές τροπές θα θυμίσουν φευγαλέα τα δράματα του Κεν Λόουτς, εδώ όμως ακόμα και οι πιο άσχημες ιστορίες μπορούν να αποκτήσουν θετικό πρόσημο. Και τανάπαλιν!

Πραγματικούς ανθρώπους παρουσιάζει με πραγματικά προβλήματα και ακόμα πραγματικότερα συναισθήματα. Κι όπως και στην πραγματική ζωή, τα προσωπεία που φοράμε όταν είμαστε με κόσμο αποκρύπτουν συνήθως τις λογής πραγματικότητες που βιώνουμε, ακόμα και τις πιο σκοτεινές.

Όλοι χρειάζονται όμως μια χείρα βοηθείας. Και κάποιες φορές πρέπει να αφήνουμε απλώς τους άλλους να μας την τείνουν…