Τον μάθαμε ως Χιούγκο «Χάρλεϊ» Ρέγιες στη λατρεμένη σειρά του ABC «Lost», μια κωμική φιγούρα της σειράς που σοβάρευε όσο το πράγμα έφτανε στο φινάλε του.

Και τώρα είναι η σειρά του να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία, μια ταινία που όχι μόνο είναι ένα καταπληκτικό ψυχολογικό θρίλερ, αλλά ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης της βραβεύτηκε κιόλας στην Τραϊμπέκα.

Στη δεκαετία λοιπόν μετά τον ρόλο που τον ανέδειξε, δεν είδαμε ακριβώς και πολλά πράγματα από τον Χόρχε Γκαρσία. Και το ίδιο ακριβώς μπορεί να πει κανείς και για τον Μέμο Γκαρίδο, τον γλυκομίλητο ερημίτη που υποδύεται ο Γκαρσία στον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο. Στο δυνατό δράμα από τη Χιλή «Κανείς δεν Ξέρει ότι Είμαι Εδώ», που ήρθε στο Netflix στις 24 Ιουνίου.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γκασπάρ Αντίγιο απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νέου Σκηνοθέτη στο σημαντικό Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα. Η ταινία του λέει την ιστορία ενός ταλαντούχου τραγουδιστή που κρύβεται από έναν κόσμο που δεν εκτίμησε ποτέ όσα είχε να δώσει με τη φωνή του.

Για τα χαμένα όνειρα που μας φυλακίζουν μιλά η ταινία, αλλά και την απελευθερωτική δύναμη που βρίσκουμε μερικές φορές εκεί που δεν το περιμένουμε. Ο Γκαρσία παραδίδει μια άψογη ερμηνεία. Είναι τόσο πειστικός που μετά τα πρώτα λεπτά θα ξεχάσεις τον Χάρλεϊ του «Lost», καθώς όσα θα δεις θα σε ξεβολέψουν.

Δεν θα μιλήσει άλλωστε πολύ στα 91 λεπτά της ταινίας, καθώς ο Μέμο του «μιλά» (ή δεν «μιλά») με τις πράξεις και όχι με τις λέξεις. Απολαυστική και με νόημα, είναι σαφές γιατί έκανε ντόρο τόσο ο δημιουργός όσο και ο πρωταγωνιστής της…