Εύκολο πράγμα δεν το λες για δυο ανθρώπους να παραμείνουν μαζί για 70 σχεδόν χρόνια.

Πόσο μάλλον όταν το ανεπανάληπτο αυτό ρομάντζο είχε και τόσες εξωτερικές δυσκολίες να διαχειριστεί, όπως το να παραμείνει κρυφό ακόμα και για τους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

Αυτό ακριβώς μας διηγείται το τρυφερό ντοκιμαντέρ που μας έφερε το Netflix στις 29 Απριλίου. Δυο γυναίκες που κράτησαν μυστική την αγάπη τους για δεκαετίες και όταν τελικά την αποκάλυψαν, δεν γλίτωσαν τις δυσκολίες.

Η ιστορία των Terry Donahue και Pat Henschel ξεκινά το μακρινό 1947, όταν γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Και έπρεπε να περάσουν λίγο περισσότερα από 60 χρόνια για να αποκαλύψουν το μυστικό τους στις οικογένειές τους.

Η ιστορία τους ξεκινά το 2009, όταν άρχισαν να μετακομίζουν από το σπίτι που μοιράστηκαν για 21 χρόνια ώστε να ζήσουν μαζί σε οίκο ευγηρίας.

Μεγάλωσαν αμφότερες σε φάρμες του Καναδά και μετακόμισαν στις ΗΠΑ αναζητώντας περισσότερη σεξουαλική ελευθερία, δεν τη βρήκαν όμως ποτέ. Η αποκάλυψη μιας τέτοιας ομοφυλοφιλικής σχέσης θα σήμαινε αυτομάτως το τέλος της εργασιακής τους καριέρας.

«Ξαδέρφες» έλεγαν στον κόσμο πως ήταν και έτσι κάπως έζησαν τη ζωή τους. Όταν τις γνώρισε η δημιουργική ομάδα του ντοκιμαντέρ, διένυαν την ένατη δεκαετία της ζωής τους, δεν υπήρχε λοιπόν λόγος να κρύβονται πια.

Μια πραγματικά τρυφερή ιστορία με γλυκόπικρη γεύση που δείχνει ένα πράγμα: πως ο έρωτας θα βρει πάντα τον τρόπο να θριαμβεύσει…