Με αφορμή την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Δήμος Αβδελιώδης και η Ελένη Ερήμου συνέθεσαν την παράσταση «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη», η οποία καταπιάνεται με μία σύγχρονη και επίκαιρη τραγωδία.

Θέλοντας να αποδώσουν το «προμηθεϊκό» πνεύμα του Παναγούλη και της οικογένειάς του, η Ελένη Ερήμου αναλαμβάνει να ενσαρκώσει όλα τα πρόσωπα της ιστορίας -μεταμορφώνεται από την Αθηνά Παναγούλη σε Αλέκο Παναγούλη και σε όλους τους χαρακτήρες που συμμετέχουν στην ιστορία-, ενώ με ενσωματωμένες κινηματογραφημένες σκηνές, αναδύεται ο εσωτερικός κόσμος της μνήμης των ηρώων. Τις κινηματογραφημένες σκηνές μάλιστα ντύνουν ζωντανά πέντε μουσικοί, δανειζόμενοι τις συνήθειες των πρώτων προβολών του βωβού κινηματογράφου, προκειμένου να αποδώσουν πειστικότερα το πνεύμα της εποχής και των προσώπων που συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο βιβλίο του Κώστα Μαρδά, «Αλέξανδρος Παναγούλης, Πρόβες Θανάτου», τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης, τη μουσική ο Βαγγέλης Γιαννάκης, ενώ στα τραγούδια της παράστασης ακούγεται η φωνή του Παντελή Θαλασσινού. Ερμηνεύει η Ελένη Ερήμου. Η παράσταση επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά φέτος στο Παλλάς για μία μόνο παράσταση στις 11 Νοεμβρίου.

Info

11 Νοεμβρίου 2013

Ώρα 21:00. Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, 210 3213100. Εισιτήρια: €10, 15, 20, 25 -φοιτητικό & ανέργων €10.

Πηγή: tospirto.net