«Ο έμπορος της Βενετίας», ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ανεβαίνει αυτή τη σεζόν στο θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.

Ένας έμπορος από τη Βενετία, ο Αντόνιο, θέλοντας να βοηθήσει τον ερωτευμένο φίλο του Μπασάνιο να κερδίσει την καρδιά μιας πλούσιας αρχόντισσας, της Πόρσιας, δανείζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Εβραίο τοκογλύφο, τον Σάυλοκ. Υπογράφει λοιπόν επιπόλαια ένα συμβόλαιο με έναν φοβερό όρο: αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος του, να έχει ο Σάυλοκ το δικαίωμα να κόψει ένα κομμάτι από τη σάρκα του.

Ο Σάυλοκ θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους χαρακτήρες στην παγκόσμια δραματουργία και τον έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι ηθοποιοί παγκοσμίως, όπως ο Σερ Χένρι Ίρβινγκ, ο Σερ Λόρενς Ολίβιε, ο Ντάστιν Χόφμαν και ο Αλ Πατσίνο (στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου, αλλά και στο Μπρόντγουεϊ). Στους Έλληνες ερμηνευτές του Σάυλοκ συγκαταλέγονται ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κωτσόπουλος, ο Νίκος Χατζίσκος, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ο Γιώργος Κιμούλης .

Στην παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ το ρόλο αυτό θα ερμηνεύσει ο Νικήτας Τσακίρογλου. Την Πόρσια θα ενσαρκώσει η Μαρία Σκουλά και τον Αντόνιο ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Συμπρωταγωνιστούν ο Μάξιμος Μουμούρης, ο Παντελής Δεντάκης, η Τζίνη Παπαδοπούλου και ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου.

Διανομή: Νικήτας Τσακίρογλου (Σάυλοκ), Μαρία Σκουλά (Πόρσια), Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αντόνιο), Μάξιμος Μουμούρης (Μπασάνιο), Τζίνη Παπαδοπούλου (Νερίσα), Παντελής Δεντάκης (Λάνσελοτ), Θανάσης Κουρλαμπάς (Γκρατσιάνο), Κώστας Κορωναίος (Λορέντζο), Χριστιάννα Μαντζουράνη (Τζέσικα), Γιώργος Ψυχογιός (Πρίγκιπας της Αραγκόν, Τουμπάλ), Δημήτρης Καραμπέτσης (Δόγης της Βενετίας), Θωμάς Γκαγκάς (Γερο-Γκόμπο, Σολάνιο), Γεράσιμος Σκαφίδας (Σαλέριο, Πρίγκιπας του Μαρόκου)