Mε τον καλοκαιρινό τίτλο «Φεστιβάλ των Τριών Φεγγαριών» ανοίγει αυλαία για πρώτη φορά στο νησί της Λέρου, ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να θεσμοθετηθεί στα πολιτιστικά δρώμενα των Δωδεκανήσων.

Καλοκαίρι 2013 λοιπόν, και η Λέρος έχει το δικό της φεστιβάλ με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται τις μέρες γύρω από τις πανσελήνους των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου.

Συγκεκριμένα σε ό, τι αφορά την πιο σπουδαία του καλοκαιριού, εκείνη του Αυγούστου όσοι βρεθούν στο όμορφο νησί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά:

Τρίτη 20-8-2013, ώρα 21:15

«Η σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.
Θεατρική παράσταση από τη Θεατρική ομάδα Λέρου
Η αγωνία ενός ανθρώπου για τη μοναξιά, τη ζωή που λιγοστεύει, την ερωτική επιθυμία, την παρηγοριά της μνήμης αλλά και την παρηγοριά της τέχνης. Ένας μονόλογος που συμπυκνώνει την εμπειρία ολόκληρης της ζωής, την απόγνωση και την ομορφιά της. Μια παράσταση για τον έρωτα, τη ζωή και το θάνατο.
Γυναίκα με τα μαύρα: Φανή Ιωαννίδου
Νέος: Αντώνης Γιαννακός
Στο πιάνο η: Κατερίνα Μαυρουδή
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας
Σκηνογραφία: Ρένα Φιλιππίδου

Στο γκρεμισμένο κτίριο της Μερικιάς.
Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 21-8-2013, ώρα 21:15

Συναυλία με τους «Χαίνηδες»
Γήπεδο Γυμνασίου-Λυκείου Πλατάνου

Πέμπτη 22-8-2013, ώρα 21:15
Το ηλεκτρονικό περιοδικό Γεωφύλακτο ταξιδεύει στη Λέρο με την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Καββαδία, με θέμα «Πινελιές στον κόσμο», ομιλίες και βιντεοπροβολές από το αρχείο τους.

Πλατεία Σοφούλη στην Αγία Μαρίνα
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 23-8-2013, ώρα 18:00
«Ξέρεις από Vespa?»
Διαδρομές στο παρελθόν
Εκκίνηση από την Αγ.Μαρίνα, Τερματισμός στην πλατεία του κινηματοθεάτρου στο Λακκί