Τρεις μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς jazz σκηνής φιλοξενούνται φέτος το χειμώνα στη σκηνή του Παλλάς στο πλαίσιο της σειράς Jazz Masters.

Στις 21 Οκτωβρίου o Joshua Redman με το κουαρτέτο του και στις 4 Νοεμβρίου ο Pharoah Sanders Quartet συμπράττει με τον Joey DeFrancesco.

Ο Joshua Redman είναι ίσως ο επιφανέστερος εκπρόσωπος της σχετικά νέας γενιάς της τζαζ εδώ και χρόνια. Λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του ’90 τον αποκάλεσαν το τρομερό παιδί της τζαζ. Ο Joshua – γιος του μεγάλου σαξοφωνίστα της τζαζ Dewey Redman – από την βράβευσή του με το Α’ Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Thelonious Monk το 1991 στο σαξόφωνο, άρχισε να απασχολεί τα media με το ταλέντο και την ποιότητά του. Από το 1993 ηχογραφεί με την Warner Bros και κάνει μία πλειάδα δίσκων που αποσπούν Grammies και άλλες διακρίσεις. Συνεργάστηκε με τους Pat Metheny, Brad Mehldau, Ray Brown, Dave Brubeck, Chick Corea, Herbie Hancock, Elvin Jones, Quincy Jones, B.B. King, την Lincoln Center Jazz Orchestra, τον τσελίστα Yo Yo Ma, τον μαέστρο Simon Rattle και πολλούς άλλους, ακόμη και με τους Rolling Stones.

O Pharoah Sanders είναι μεγάλο κεφάλαιο στην ίδια την ιστορία της τζαζ και ένας σαξοφωνίστας με ένα ήχο εξόχως χαρακτηριστικό. Η καριέρα του 73χρονου σαξοφωνίστα, ξεκίνησε με επιρροές από Ch. Parker, Sonny Rollins και κυρίως τον John Coltrane του γκρουπ του οποίου υπήρξε μέλος και με τον οποίο ηχογράφησε πολλούς ιστορικούς δίσκους όταν ευρισκόταν στα μέσα της δεκαετίας του 60’ στην Ν. Υόρκη. Δούλεψε επίσης με τον SunRa, τον A. Ayler, τον Don Cherry και τον Billy Higgins καθώς και με σχεδόν όλους τους τους πατριάρχες του ρεύματος της avant-garde στην τζαζ. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 70’ μετακινήθηκε προς πιο δημοφιλείς τομείς της τζαζ όπως το jazz Funk, την World fusion ή το hip hop με πολύ εμπορικά επιτυχημένα άλμπουμ. Πάντα όμως και μέχρι τις μέρες μας διατήρησε την πνευματικότητα της μουσικής του αλλά και τον υπέροχο ήχο του αναλλοίωτο.

Ο Joey DeFrancesco από παιδί λάτρευε τον τεράστιο Jimmy Smith και γνώριζε τα κομμάτια του απ’ έξω. Σε ηλικία μόλις 17 ετών ο Joey έγινε μέλος της μπάντας του Miles Davis μέχρι το θάνατό του (για χάρη του οποίου ξεκίνησε να παίζει και τρομπέτα) αλλά έπαιξε χρόνια και με τον John McLaughlin ή τον Joe Lovano.

Ο Sanders και ο DeFrancesco συναντώνται και περιοδεύουν για πρώτη φορά μαζί.