Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κρύβει μοναδικούς θησαυρούς για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο.

Τρία στέκια σημεία αναφοράς της πόλης, λοιπόν, με κάποια από αυτά να μετρούν ακόμη και έναν αιώνα ζωής, προσφέρονται για νοσταλγικές στιγμές που μένουν πραγματικά αξέχαστες.

Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Από τις πιο θρυλικές ταβέρνες όχι μόνο στον πεζόδρομο της Κυδαθηναίων (νο 41) στην Πλάκα, όπου εντοπίζεται, αλλά και όλης της Αθήνας. Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου λειτουργούν από το 1865 και σερβίρουν αδιάλειπτα στο πέρασμα του χρόνου τον περίφημο τηγανητό τους μπακαλιάρο.

Λιγοστά σκαλάκια σας οδηγούν σε αυτήν την υπόγεια πλακιώτικη ταβέρνα όπου η αυθεντική ατμόσφαιρα της κλασικής μπακαλοταβέρνας κυριαρχεί στο χώρο.

Καφενείον η Ωραία Ελλάς

Το Καφενείον η Ωραία Ελλάς στο σημείο που η Πανδρόσου ενώνεται με την Μητροπόλεως, στο Μοναστηράκι, έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους της παλιάς Αθήνας, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της αστικής κοινωνίας, των μύθων και των ιστοριών.

Συστεγασμένο με το Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης λειτουργεί ως «χρονοκάψουλα» για τον επισκέπτη, ο οποίος μεταφέρεται έναν αιώνα πίσω από την ιδιαίτερη νοσταλγία που το χαρακτηρίζει και τις ιστορίες που συνοδεύουν τη φήμη του.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας, η ιστορία του οποίου ξεκινάει από το 1839.

Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.

Athenee

Το πιο θρυλικό καφέ στο κέντρο της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες βιώνει την νέα εποχή του, καθώς από τον Απρίλιο του 2019 μετονομάστηκε σε Athenee. Διατηρώντας την αίγλη και το κομψό, πολυτελές του περιβάλλον συνεχίζει την ιστορική πορεία του στο χρόνο, απ’ όταν και πρωτολειτούργησε κατά την δεκαετία του ’40.

Με τα αδέρφια Πανά να κρατάνε τα ηνία του, πλέον, μιλάμε για έναν έναν χώρο που θυμίζει, όπως τότε στην αρχή της λειτουργίας του, lobby ξενοδοχείου και λειτουργεί από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Με θέα τα νεοκλασικά κτίρια της Πανεπιστημίου και απολαμβάνοντας την ανανεωμένη αίγλη του ιστορικού σημείου και του πεζόδρομου της Βουκουρεστίου, απολαύστε τον καφέ σας συνοδεία κάποιου από τα εξαιρετικά γλυκά του.