Στο ιστορικό κέντρο της πόλης με το άγρυπνο βλέμμα της Ακρόπολης σε gros plan, δίπλα στην ακροθαλασσιά με τη θαλασσινή αύρα να προσθέτει επιπλέον ατμοσφαιρικότητα, στα βόρεια προάστια μέσα σε καταπράσινο περιβάλλον για μια δροσιστική εμπειρία.

Οι θερινοί κινηματογράφοι της Αττικής από το Μαρούσι μέχρι το κέντρο της Αθήνας και από τον Πειραιά μέχρι το Λαύριο ενδείκνυνται για μια άκρως ατμοσφαιρική εμπειρία, προσφέροντας λίγες καλοκαιρινές στιγμές ακόμη σε όσους τους επιλέξουν.

Στο κέντρο

Cine Paris

Το Cine Paris στην Πλάκα (Κυδαθυναίων 22) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της πόλης, το οποίο πάντα θα επιλέγουμε για τη νοσταλγική και ρομαντική του ατμόσφαιρα. Η λειτουργία του χρονολογείται από το 1920 όταν ένας Έλληνας κομμωτής ο οποίος ζούσε για πολλά χρόνια στο Παρίσι –εξ ου και η ονομασία του– αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θερινό σινεμά στην Αθήνα.

Γύρω στη δεκαετία του 1960, μεταφέρθηκε στο κτίριο που ξέρουμε σήμερα, αλλά πριν λήξει η δεκαετία σταμάτησε τη λειτουργία του. Το 1986 άνοιξε και πάλι τις πόρτες της ταράτσας του για να απολαμβάνουμε ταινίες με θέα τον Ιερό Βράχο.

Cine Θησείον

Ένα από τα πιο παλιά θερινά σινεμά της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1935 (η λειτουργία του διεκόπη κατά την διάρκεια της κατοχής) και αποτελεί μία από τις πιο cult εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην ζωή σας, έστω και μία φορά.

Ακριβώς κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, λοιπόν, το Cine Θησείον (Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο), εκτός από τις κλασικές ταινίες που επιλέγει να προβάλει, φημίζεται και για τον υπέροχο καταπράσινο και πολύ προσεγμένο χώρο για τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν γραφτεί διθύραμβοι και από τα ξένα μέσα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σπιτικό λικέρ βύσσινο, την φημισμένη τυρόπιτα και το χειροποίητο γλυκό κουταλιού βύσσινο από το αναψυκτήριο που λειτουργεί στο χώρο.

Στα βόρεια

Μίμης Φωτόπουλος

Στην καταπράσινη πλατεία Σπύρου Λέκκα στο Μαρούσι (Αγ. Κωνσταντίνου 42, δίπλα το εμπορικό κέντρο Αίθριο), το Cine Μίμης Φωτόπουλος είναι ένα δημοτικός κινηματογράφος που προβάλει τόσο ταινίες α’ προβολής, όσο και παλαιότερες.

Από τις πιο προσιτές επιλογές, λειτουργεί έως και τέλη Σεπτεμβρίου (καιρού επιτρέποντος πάντα) προσφέροντάς μας ρομαντικές βραδιές με προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό. Στο χώρο λειτουργεί snack bar με τραπεζάκια.

Cine Ψυχικό Classique

Από τα πιο πολύχρωμα, λουλουδιασμένα με εκπληκτικά αρώματα θερινά σινεμά στην πόλη. Το Ψυχικό Classique στο Νέο Ψυχικό (Κηφισίας 290 & Παρίτση 2) βρίσκεται στο ύψος του Φάρου Ψυχικού και χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένας από τους πιο όμορφους και προσεγμένους κινηματογράφους στην Αθήνα.

Διαθέτει ατομικά τραπεζάκια για όλα τα καθίσματα (ανά δύο θέσεις), αναπαυτικές καρέκλες με μαξιλάρια ή μικρούς καναπέδες, ένα προσεγμένο bar με πλούσιες προτάσεις καθώς και prive vip εξώστη. Οι ταινίες που επιλέγει είναι κυρίως πρώτης προβολής.

Στα νότια

Τα χρόνια της αθωότητας

Λίγα μόλις βήματα από την θάλασσα και με όνομα άκρως ρομαντικό και νοσταλγικό, σίγουρα το σινεμά «Τα χρόνια της αθωότητας» στο Λαύριο (Λ. Σουνίου 6) μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Κάτι που ενισχύεται και από το όλο σκηνικό με τα πανύψηλα δέντρα και την αλμύρα της θάλασσας να είναι παντού αισθητή.

Ρία

Ίσως το πιο ρομαντικό θερινό σινεμά των νοτίων προαστίων, λειτουργεί από το 1963 και ξεχωρίζει για τη θαλασσινή του αύρα, καθώς βρίσκεται κοντά στην Πλαζ της Βάρκιζας (Αφροδίτης 8). Μπορείτε να επιλέξετε είτε τις άνετες καρέκλες, είτε τους αναπαυτικούς καναπέδες, είτε τις σεζλόνγκ στην περίπτωση που θέλετε να βρίσκεστε κοντά στην οθόνη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα σουβλάκια του, καθώς και παγωτό μηχανής.

Στον Πειραιά

Cine Votsalakia

Το πιο ατμοσφαιρικό σινεμά του Πειραιά βρίσκεται σε έναν πανέμορφο χώρο, στην παραλία της Καστέλας. Εκεί, δίπλα στο κύμα, οι επισκέπτες του Cine Βοτσαλάκια απολαμβάνουν μοναδικές ταινίες –κατά βάση Α’ προβολής– παρέα με γευστικά snacks και δροσιστικές μπύρες.