Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και η όρεξη για μεζεδάκια με θαλασσινά και ψαράκια συνοδεία ούζου ή τσίπουρου παραμένει σταθερή.

Οι τέσσερις γευστικές στάσεις που ακολουθούν σερβίρουν νόστιμα πιατάκια για τους μερακλήδες της πόλης που επιμένουν ελληνικά και αυθεντικά και θέλουν το τραπέζι της παρέας να χαρακτηρίζεται από άρωμα θαλασσινό.

Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω και σωστό τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα (Διοσκούρων 13) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Γλυκύς

Βρίσκεται πίσω από την Πλατεία Κυδαθηναίων (Αγγέλου Γέροντα 2) και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της Πλάκας για το ανεπιτήδευτο περιβάλλον του που ταξιδεύει στο χρόνο.

Παραδοσιακός ελληνικός για τους μερακλήδες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με άλλο τρόπο. Νόστιμοι μεζέδες και ουζάκι όσο περνάει η ώρα. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στη γραφική πλατειούλα κάτω από τη μουριά και την κληματαριά.

Η Λέσβος

Αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις της Λέσβου σε ένα διαχρονικό στέκι επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 38). Πρωτολειτούργησε λίγο μετά τον εμφύλιο και σερβίρει γευστικούς ουζομεζέδες που γράφουν… ιστορία. Λιτός και απέριττος ο χώρος με κλασικές ξύλινες καρέκλες καφενείου και τραπέζια στρωμένα με τον χάρτη του νησιού των ιδιοκτητών.

Η έμφαση, άλλωστε, εδώ δίνεται στην γεύση. Οι καραβίδες της Λέσβου ξακουστές, το χταπόδι και η χωριάτικα στα εκ των ουκ άνευ συνοδεύουν ιδανικά το περίφημο ούζο του νησιού.