Η ταινία «Συνάντηση με τον Γκορμπατσόφ» θα προβληθεί σε 150 αμερικανικούς κινηματογράφους

Μία ταινία για τον τελευταίο πρόεδρο της ΕΣΣΔ


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
1:51
27/04/2019
Η ταινία «Συνάντηση με τον Γκορμπατσόφ» θα προβληθεί σε 150 αμερικανικούς κινηματογράφους
4
loading

Η ταινία «Συνάντηση με τον Γκορμπατσόφ», που αναφέρεται στον πρώην πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκρομπατσόφ, θα προβληθεί τον Μάιο σε 150 κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε σήμερα ο σκηνοθέτης Αντρέ Σίνγκερ στο περιθώριο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Η ταινία των Βέρνερ Χερτσογκ και Αντρέ Σίνγκερ είναι διάρκειας μιάμισης ώρας και αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Γκορμπατσόφ, όταν ήταν πρόεδρος της ΕΣΣΔ. Η ταινία έχει γίνει με την μορφή διαλόγου του Χέρτσογκ με τον ήρωα της ταινίας, τον Μιχάηλ Γκορμπατσόφ, ενώ μεταξύ των διαλόγων παρεμβάλλονται σπάνιες κινηματογραφικές λήψεις της περιόδου εκείνης.

Ο Σίνγκερ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν την ταινία. «Στη Γερμανία η ταινία θα προβληθεί από την τηλεόραση το φθινόπωρο» δήλωσε ο Σίνγκερ. Ενώ κατά τον ίδιο τρόπο θα προβληθεί και στην Γαλλία. Στην Βρετανία η ταινία θα προβληθεί στους κινηματόγραφους στις αρχές ου καλοκαιριού.

Μια ταινία για τον άνθρωπο Γκομπατσόφ

Ο Σίνγκερ είπε επίσης κύριος στόχος των δημιουργών της ταινίας ήταν να κάνουν μια ταινία για τον άνθρωπό και όχι για την πολιτική. «Στόχος μας ήταν να κάνουμε όχι μια πολιτική ταινία, αλλά μια ταινία για τον άνθρωπο, ο οποίος καθοδηγούσε τις αλλαγές που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αρχές της δεκαετίας του 1990. Θέλαμε να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που παρακινούσε αυτόν τον άνθρωπο» δήλωσε ο Σίνγκερ.

Ο Σίνγκερ ανέφερε ότι η ταινία βασίστηκε σε τρεις συνεντεύξεις που έγιναν με τον Γκορμπατσόφ, επισημαίνοντας ότι «πολλά από τα στιγμιότυπα που αναφέρονται στις συνεντεύξεις δεν περιλαμβάνονται στην ταινία», όπως και ότι στην Ευρώπη γνωρίζουν πολύ καλύτερα τον Γκορμπατσόφ απ' ότι στη Ρωσία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar @ Loigor

  Για την ακρίβεια Γ.Γ. ΚΚΣΕ. Το έγραψα απλά για να το καταλάβουν οι υπόλοιποι. Με αντιλαμβάνεσαι, έτσι δεν είναι;

 2. avatar Loigor

  Παρεμπιπτόντως, ο Γκορμπατσόφ ήταν γενικός γραμματέας και όχι πρόεδρος.

 3. avatar Η επιβράβευση της προδοσίας

  Ο προδότης του σοσιαλισμού έκανε τη Σοβιετική Ένωση να προσκυνήσει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό!
  Με συνέπεια να ανατραπεί η παγκόσμια ισορροπία και οι λαοί να χάσουν το στήριγμά τους! Ο ίδιος από πρόεδρος της υπερδύναμης να διαφημίζει πίτσες στην Αμερική!

  1. avatar Κουφός Ντίνας

   Ο άνθρωπος που έδειξε το αληθινό πρόσωπο του κομμουνισμού. Δεν έκανε λάθος γιατί κανένα κράτος δεν επέστρεψε στο χειρότερο σύστημα διακυβέρνησης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει