Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας είναι αρκετή για να ανακαλύψετε νόστιμα στέκια με τραπεζάκια έξω, και μάλιστα σε πεζόδρομους της πόλης.

Εξάρχεια, Μοναστηράκι και Ερμού γίνονται οι προορισμοί σας με ταβέρνες και μεζεδοπωλεία να σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τα νόστιμα καλούδια τους και να απολαύσετε την Άνοιξη έξω.

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με τον πεζόδρομο της Αδριανού (νο 37-39) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Φίλεμα

Καθιερωμένη στάση στον πεζόδρομο της Ρόμβης (νο 9), για μεζεδάκια από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα. Προτάσεις με βάση το κρέας (κυρίως) αλλά και πιάτα ημέρας, για τους μερακλήδες του κέντρου. Κεφτεδάκια Φίλεμα, παστουρμαδόπιτα, πικάντικο λουκάνικο, χοιρινά μπριζολάκια στις επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε.