Πολλές είναι οι επιλογές και απόψε για έξοδο χωρίς να επιβαρύνετε την τσέπη σας, όπως συναυλίες, κινηματογράφος και άλλα.

Έτσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Βύρωνας Γειτονιές Πολιτισμού 2010, διοργανώνεται απόψε συναυλία στον Άγιο Αρτέμιο «Γράμμα σε ένα ποιητή» – Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία, με ομιλητής τον Θάνο Μικρούτσικο. Στον περιβάλοντα χώρο του Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν. Καλλιπόλεως & Χρυσάφης.

Στο Σινέ Κατερίνα στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι Δημιουργοί στο Προσκήνιο» 5 Έλληνες σκηνοθέτες, προβάλλεται σήμερα η «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» του Στέλιου Κούλογλου. Είσοδος ελεύθερη για όλους (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Το Εικαστικό Εργαστήρι στην Παλλήνη καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά. Η αυλή του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών ανοίγει στις 20 Σεπτεμβρίου και γίνεται ένας μεγάλος παιδότοπος που υποδέχεται τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας σε μια πρωτόγνωρη γιορτή μέσα από παιχνίδι, κατασκευές και χρώματα, καλωσορίζοντας τη νέα σχολική χρονιά.

Σήμερα γιορτάζεται η «ημέρα του ηθοποιού» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε τέσσερις αξέχαστους κι αγαπημένους ηθοποιούς, που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα και μένουν για πάντα κοντά μας, τους: Μάνο Κατράκη, Ελλη Λαμπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Δημήτρη Χορν. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Καίτη Ιμπροχώρη. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Για τον Μάνο Κατράκη θα μιλήσει ο Βασίλης Κολοβός, για την Ελλη Λαμπέτη η Βέρα Κρούσκα, για την Μελίνα Μερκούρη ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος και ο Γιώργος Γεωγλερής για τον Δημήτρη Χορν, πάνω σε μια ιδέα που υλοποίησε ο Γιώργος Κιμούλης. Αποσπάσματα από έργα στα οποία πρωταγωνίστησαν οι τέσσερις τιμώμενοι θα ερμηνεύσουν οι: Χρήστος Καλαβρούζος, Εύα Κοταμανίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου.

Τέλος, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη στον Κορυδαλλό, απόψε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου με την καταξιωμένη Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bediui και την ηθοποιό ερμηνεύτρια από την Κρήτη, Εύα Ψυλλάκη. Οι μικρές ιστορίες των παραδοσιακών τραγουδιών από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γαλλία, την Αλγερία, την Τυνησία, την Συρία, την Τουρκία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο κ.α. αποτελούν τις σύντομες στάσεις αυτής της μουσικής περιπλάνησης στη μεγάλη κλειστή θάλασσα που ενώνει λαούς και πολιτισμούς, απλώνοντας μια πολιτισμική γέφυρα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Ξεχωριστή ψηφίδα στο μωσαϊκό των μουσικών διαδρομών αποτελεί η Ελλάδα, με γνωστά παραδοσιακά τραγούδια από την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Μικρά Ασία και την Θράκη.