Με το βραβείο «Προσωπικότητα 2019» διακρίθηκε ο Σμαραγδής για την ταινία «Καζαντζάκης»

Βράβευση του σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Βραβείων Τέχνης


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
15:11
01/04/2019
Με το βραβείο «Προσωπικότητα 2019» διακρίθηκε ο Σμαραγδής για την ταινία «Καζαντζάκης»
loading

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, πάνω από 800 άτομα παρευρέθηκαν και χειροκρότησαν τις προσωπικότητες που βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, σε διαφόρους τομείς.

Στον τομέα κινηματογράφου βραβεύτηκε ως Προσωπικότητα της Χρονιάς ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την τελευταία δημιουργία του «Καζαντζάκης».

Ο σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Η ταινία Καζαντζάκης μου έδωσε μεγάλες χαρές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η ταινία αγαπήθηκε από τους καλοπροαίρετους θεατές εντός και εκτός Ελλάδος και μπορώ να πω ότι, από αρκετούς λατρεύτηκε αγνοώντας παντελώς τις οργανωμένες λασπολογίες, και βεβαίως όπως είναι γνωστό θριάμβευσε στο φεστιβάλ του Χιούστον στην Αμερική με το βραβείο καλύτερης ταινίας κι άλλα τρία επιμέρους βραβεία.

Σήμερα η «Ακαδημία ελληνικών βραβείων τέχνης», μου κάνει την τιμή να με βραβεύσει για την ταινία «Καζαντζάκης» έτσι ώστε να μην μείνει αβράβευτη στην Ελλάδα μας αφού στην ουσία η ταινία δεν υποβλήθηκε ποτέ στην ακαδημία βραβείων ελληνικού κινηματογράφου γιατί «αγώνας Αγάπης άγονος»...

Βεβαίως η ταινία έχει τιμηθεί από το ελληνικό κοινό αφού την παρακολούθησαν 240.000 θεατές και την έφεραν πρώτη στις καλλιτεχνικές ταινίες, αλλά και άλλοι τόσοι που την είδαν στο διαδίκτυο με απίστευτα θερμά σχόλια αλλά και στη ψηφοφορία του Διαδικτύου της έδωσαν 93% θετικές ψήφους!!!

Θερμά ευχαριστώ για το βραβείο και να είστε βέβαιοι που τη θετική ενέργεια του, θα την εισάγω στην επόμενη ταινία μου «Καποδίστριας».

Στις επίμονες ερωτήσεις των παρευρισκομένων πως προχωράει η ταινία «Καποδίστριας» αρκέστηκε να πει: Θα είναι μια αγιογραφία όπως και οι προηγούμενες ταινίες μου...

«Έχω κάνει έως τώρα 5 ταινίες-αγιογραφίες, ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡ´ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ για τον Παπαδιαμάντη που πρόσφατα είχε την ευλογία να κυκλοφορήσει ένα εξαιρετικό βιβλίο από τον στοχαστή Μίμη Τσακωνιάτη γι’ αυτή τη ταινία, και θα ακολουθήσουν ξεχωριστά βιβλία για κάθε μια από τις επόμενες ΚΑΒΑΦΗΣ, EL GRECO, Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ για τον Βαρβάκη, και ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ...

Ναι κάνω αγιογραφίες... Ε, σε καιρούς που οι περισσότερες ταινίες έχουν θεματολογίες με αρνητικό πρόσημο που ψυχοπλακώνουν τούς θεατές, ας υπάρχει και κάποιος που κάνει ταινίες με θετικό πρόσημο που προσπαθούν να δώσουν Αγάπη πίστη κι’ ελπίδα για τη ζωή στις ψυχές των θεατών!!!

Αυτό αγαπώ να κάνω στο κινηματογράφο και αυτό αμετανόητα συνεχίζω να πράττω, με όποιο κόστος!!!».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει