Με σκηνικό και αυθεντική ατμόσφαιρα που θυμίζουν τον παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο τα κουτούκια που ακολουθούν υπόσχονται αξέχαστες, παρεΐστικες στιγμές με την παρέα.

Επιβιώνοντας στο πέρασμα του χρόνου και προσφέροντας νόστιμους μεζέδες και πιάτα για μερακλήδες, διατηρούν ανέπαφα τα αυθεντικά τους στοιχεία, τα οποία τα έχουν καθιερώσει σε διαχρονικές επιλογές για τους καλοφαγάδες στην πόλη.

Λουκιδέλης

Από τα πιο ιστορικά σημεία στη Νέα Φιλαδέλφεια (Γ. Παπανδρέου 79), όταν βάλει κρύο σας υποδέχεται στο υπόγειο με τα χαρακτηριστικά κρασοβάρελα, ενώ καιρού επιτρέποντος βγάζει και τραπεζάκια έξω στην πλατεία (όπως τον παλιό καλό καιρό). Τα αμελέτητα θεωρούνται ο «σταρ» του καταλόγου. Σερβίρει τίμιο χύμα κρασί.

Το κουτούκι του Γρίλλη

Ένα από τα πιο ιστορικά στέκια στον Ταύρο (Αναξαγόρα 7, πλησίον στάσης ηλεκτρικού), που λειτουργεί από την δεκαετία του ’70. Μία ξύλινη σκάλα σας οδηγεί στον χώρο με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα και τα αμέτρητα καδράκια και διάφορα διακοσμητικά στους τοίχους.

Καλοφτιαγμένοι, γευστικοί μεζέδες και νόστιμα κρεατικά στη σχάρα σε μεγάλες μερίδες, συνδυάζονται ιδανικά με φίνο κρασί. Ζεστή ατμόσφαιρα και παρεΐστικο κλίμα, που ενισχύεται με την ζωντανή μουσική.

Το κελάρι του γάτου

Στη γειτονιά της Καισαριανής (Μιχαήλ Καραολή 67-69), γραφικός χώρος γεμάτος με χαρακτηριστικά κρασοβάρελα και ζεστή ατμόσφαιρα για παρεΐστικες στιγμές με νόστιμους μεζέδες και κρασί. Με μοναδική ατμόσφαιρα που ξυπνά νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά σερβίρει μαμαδίστικο φαγητό, ψητά στη σχάρα και προτάσεις σούβλας.

Οινομαγειρείο της Αλεξάνδρας

Το μάτι σας δεν το πιάνει σίγουρα, αν δεν σας το έχουν προτείνει, καθώς η πινακίδα του οριακά φτάνει στο ύψος των ποδιών σας. Το υπόγειο Οινομαγειρείο της Αλεξάνδρας στο Ρουφ (Δεκελέων 32) λειτουργεί περίπου 25 χρόνια και αποτελεί το κοινό μυστικό των λάτρεων των αυθεντικών κουτουκιών.

Το μενού του είναι βασισμένο στην πολίτικη κουζίνα, ενώ ενδείκνυται για ποικίλα πιάτα στη μέση. Κάθε Πέμπτη βράδυ και μεσημέρι Κυριακής ζωντανή μουσική με κλαρίνο για γλέντια με τραγούδια και χορό όπως παλιά.

Το Ναυάγιο των Αγγέλων

Ένας παραδοσιακός χώρος που εμφανίζεται μπροστά σας μόλις κατεβείτε τα λιγοστά σκαλάκια στην είσοδό του.

Το Ναυάγιο των Αγγέλων βρίσκεται στα Εξάρχεια (Στουρνάρη 41) από το 1958 και έχει γίνει αγαπητό στο κοινό του, τόσο για τον όμορφο χώρο -πρωταγωνιστής εδώ οι φωτογραφίες από παλιούς ρεμπέτες στους τοίχους-, όσο και για την υπέροχη μουσική, που ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Οι σπιτικές γεύσεις από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα έχουν την τιμητική τους. Διαθέτει και ζωντανή μουσική.