Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών κι όλοι ψάχνουμε να βρούμε ενδιαφέροντα δώρα για συνεργάτες, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, για εσάς, δέκα ξεχωριστές διευθύνσεις για όλα τα γούστα, όπου μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε: από εκλεκτά κρασιά και μοναδικά καλάθια δώρων μέχρι ιδιαίτερα ρούχα, αξεσουάρ, χειροποίητες δημιουργίες και εμπνευσμένα αντικείμενα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Για φίνα κρασιά και εκλεκτά αποστάγματα

Mr Vertigo

H ομάδα του Mr Vertigo, με οδηγό το πάθος της για το κρασί, σας καλωσορίζει σε μία από τις πιο όμορφες κάβες της Αθήνας, στην καρδιά του Κολωνακίου. Στο κελάρι του Mr Vertigo θα βρείτε μια σπουδαία συλλογή κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα με περισσότερες από 1.500 ετικέτες.

Η φιλόξενη διάθεση και οι γνώσεις της ομάδας του Mr Vertigo θα σας βοηθήσουν να διαλέξτε το ιδανικό κρασί για κάθε περίσταση ή δημιουργήστε τη δική σας σύνθεση με κρασιά, αποστάγματα κι αξεσουάρ σε ιδιαίτερες συσκευασίες δώρου. Μην παραλείψετε να ακολουθήσετε το Mr Vertigo στα social media για να μένετε ενήμεροι για τις οινικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και να μυηθείτε στο μαγικό κόσμο του κρασιού.

Πληροφορίες

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι, τηλ. 210 7250862, mrvertigo.gr, fb page: Mr. Vertigo

Ermou Spirits Cava Pittaras

Το τέταρτο μέλος της οικογενειακής επιχείρησης Κάβα Πιτταράς στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό της Ερμού. Το εντυπωσιακό εσωτερικό του κλέβει τις εντυπώσεις για την πολύ μεγάλη ποικιλία αλκοολούχων και μη ποτών, όπως επίσης για τις μοναδικές wine tasting εμπειρίες που φιλοξενεί. Μια επίσκεψη είναι αρκετή για να καταλάβετε ότι εδώ θα βρείτε τα άπαντα του ελληνικού κρασιού –και όχι μόνο.

Αν και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, διαθέτει επίσης τεράστια ποικιλία σε κρασιά και αφρώδεις οίνους από όλο τον κόσμο με πάνω από 200 ετικέτες.

Στα ράφια του θα ανακαλύψετε περισσότερες από 70 μπύρες εισαγωγής, αλλά και ελληνικές από μικρές ζυθοποιίες, ελληνικά και ξένα αποστάγματα, premium επιλογές σε ρούμι, ουίσκι, τζιν και σαμπάνιες. Στον ημιώροφο του καταστήματος πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις οίνων και αποσταγμάτων.

Πληροφορίες 

Ερμού 90, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3229999, kavapittaras.olympicbiz.com, fb page: Ermou Spirits Cava Pittaras Trade Beverages

Cava Vegera

Η Cava Vegera γεννήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών της για το καλό κρασί και γενικότερα τη γεύση. Από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της προσφέρει στο αγοραστικό κοινό ό,τι καλύτερο στο κομμάτι της γεύσης και του κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει εδώ είναι η ατελείωτη ποικιλία σε όλα τα είδη (κρασιά, αποστάγματα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, είδη delicatessen κ.ά.) καθώς και το μεγάλο εύρος τιμών.

Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας βρίσκεται στη Γλυφάδα, ενώ το δεύτερο λειτουργεί σε ένα χώρο 430 τ.μ. στη Βούλα και διαθέτει και wine bar.  Στα καταστήματα Cava Vegera μπορείτε να παραγγείλετε ό,τι επιθυμείτε και δυσκολεύεστε να βρείτε στην ελληνική αγορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Cava Vegera θα κάνουν τα πάντα για να σας ικανοποιήσουν και με το παραπάνω.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 130, Γλυφάδα, τηλ. 210 9646635 & Βασιλέως Παύλου 61 & Ποσειδώνος, Βούλα, τηλ. 211 0125700 cavavegera.gr, fb page: Cava Vegera

Για αρωματικά πούρα και σπάνια αποστάγματα

Smoke Cigars Emporium & Lounge

Στο χώρο του Smoke Cigars Emporium & Lounge, στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα, οι λάτρεις της πολυτέλειας και των εκλεκτών προϊόντων θα ανακαλύψετε ένα μικρό επίγειο παράδεισο. Στις προθήκες του θα ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία από premium πούρα και καπνά από την Κούβα, τη Νικαράγουα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με κάποιο από τα πολυτελή αξεσουάρ που τα συνοδεύουν, όπως οι δερμάτινες θήκες Fallon –που σχεδιάζονται και παρασκευάζονται στο εργοστάσιο του διεθνούς φήμης γαλλικού brand πολυτελών ειδών Hermes.

Επιπλέον, η συλλογή του περιλαμβάνει επιλεγμένα γιαπωνέζικα και ταϊβανέζικα ουίσκι και κάποια σπάνια και συλλεκτικά αποστάγματα, όπως το γιαπωνέζικο ουίσκι Hibiki 17 ετών (ένα από τα ελάχιστα σε ολόκληρο τον κόσμο). Θα βρείτε επίσης ποικιλίες πούρων σε ειδικές θήκες για δώρα που μπορείτε να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Στο lounge, που λειτουργεί στον όροφο, μπορείτε να απολαύσετε το πούρο της επιλογής σας συνοδεία κάποιου εκλεκτού ουίσκι. Στον ίδιο χώρο θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις πιο ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες της εβδομάδας σε οθόνες τελευταίας τεχνολογίας.

Πληροφορίες

Κύπρου 52, Γλυφάδα, τηλ. 210 8947939, cigarsmoke.gr, fb page: •Smoke• Cigars Emporium & Lounge

Για πρωτότυπα design δώρα

Forget Me Not

Διακεκριμένο ανάμεσα στα 10 καλύτερα καταστήματα της Αθήνας από τους NY Times, τη Guardian και το Conde Nast Traveler, το Forget Me Not έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο είδος του και να διαφοροποιηθεί από το «καλούπι» των καταστημάτων με αναμνηστικά και είδη δώρων. Πρόκειται για ένα διώροφο concept store επί της πολυσύχναστης Αδριανού στην Πλάκα, που διαθέτει πληθώρα διαφορετικών ελληνικών αντικειμένων.

Συνολικά περισσότεροι από 100 Έλληνες σχεδιαστές, αρχιτέκτονες ή γραφίστες συνεργάζονται με τον Φίλιππο, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, προμηθεύοντας το κατάστημα με είδη δώρων, σουβενίρ, κοσμήματα, είδη μόδας, βιβλία και τσάντες, μέχρι γυαλιά, Τ-shirts και είδη σπιτιού, τα οποία διακρίνονται για τις μοντέρνες γραμμές, τον έξυπνο σχεδιασμό και την πρωτότυπη σύλληψή τους.

Από τις αρχές του 2018, θέλοντας να ενισχύσει το κομμάτι του design, το Forget Me Not συνεργάζεται και με ξένους σχεδιαστές, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να αποκτήσουν design προϊόντα που φέρουν την υπογραφή διεθνών brands. Αν ψάχνετε για κάποιο ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δώρο, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στα καλαίσθητα ημερολόγια. Το Forget Me Not διαθέτει και e-shop (forgetmenotathens.gr) απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα του και online.

Πληροφορίες

Αδριανού 100, Πλάκα, τηλ. 210 3253740, forgetmenotathens.gr, fb page: Forget Me Not

Για τους λάτρεις των ταξιδιών

Flaneur – Souvenirs & Supplies

Βρίσκεται στην Πλάκα και απευθύνεται σε όλους τους σύγχρονους flaneurs, εκείνους τους «ταξιδιώτες» δηλαδή που περιπλανιούνται στην πόλη αποτυπώνοντας στη μνήμη τους ό,τι τους τραβάει την προσοχή. Εστιάζοντας κυρίως στο ταξίδι (τόσο πρακτικά, όσο και μεταφορικά) φιλοξενεί αντικείμενα Ελλήνων σχεδιαστών, αλλά και μια γκάμα επιλεγμένων προϊόντων από διάφορα σημεία του κόσμου, που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.

Ιδιαίτερα, χειροποίητα δερμάτινα σημειωματάρια, travelers notebooks, μοναδικά σακίδια και πορτοφόλια, χάρτες στους οποίους μπορείτε να ξύσετε τις χώρες που έχετε επισκεφτεί, χειροποίητα ελληνικά γυαλιά ηλίου, design κούπες και Τ-shirts από Έλληνες καλλιτέχνες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα σχέδια, κοσμήματα κ.ά. θέτουν ευχάριστα και πάντα «ταξιδιάρικα» διλήμματα για χριστουγεννιάτικα δώρα με νόημα.

Πληροφορίες

Φλέσσα 1, Πλάκα, τηλ. 210 3226900, fb page: Flâneur Souvenirs & Supplies

Για ξεχωριστές εμφανίσεις

Marks & Spencer

Επισκεφτείτε κάποιο από τα καταστήματα του βρετανικού brand Marks & Spencer για να απολαύσετε ποιοτικό shopping με προϊόντα της αγαπημένης εταιρείας που θα εντυπωσιάσουν εσάς και τους αγαπημένους σας. Στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, θα συναντήσετε το κεντρικότερο κατάστημα της αλυσίδας, στο οποίο λειτουργεί και food hall. Τα Marks & Spencer πρωτοάνοιξαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από 134 χρόνια.

Σήμερα, αποτελούν μια από τις κορυφαίες μάρκες λιανικής πώλησης στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 50 αγορές σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Τα Marks & Spencer διαθέτουν υψηλής ποιότητας ενδύματα και υποδήματα, αξεσουάρ, προϊόντα για το σπίτι και τρόφιμα. Στην Ελλάδα άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα το 1990 και σήμερα διαθέτουν 25 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Πληροφορίες

Ερμού 33- 35, Αθήνα, τηλ. 210 3240675, marksandspencer.gr, fb page: Marks and Spencer

Haris Cotton

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην πανέμορφη Πλάκα, αναζητήστε τα καταστήματα της ελληνικής εταιρείας ενδυμάτων, Haris Cotton. Η εταιρεία δημιουργεί ρούχα για όλες τις γυναίκες και τους άντρες, ανεξάρτητα από τον τύπο του σώματος ή την αισθητική τους. Πρόκειται για άνετες και ευέλικτες επιλογές που χαρακτηρίζονται από την απλότητα και τη χρηστικότητα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε online τις αγορές σας μέσω του e-shop της εταιρείας.

Πληροφορίες

Αδριανού 101, 111 & 136, Πλάκα, τηλ. 210 3227560, hariscotton.com , fb page: Haris Cotton

Για δερμάτινα είδη, ρολόγια και είδη γραφής

Montblanc

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο, η οποία αποτελεί εγγυημένη επιλογή για δώρα πολυτελείας, τόσο στα αγαπημένα σας πρόσωπα όσο και στον εαυτό σας. Στα καταστήματα Montblanc θα βρείτε όλες τις τρέχουσες συλλογές του γερμανικού οίκου, οι οποίες περιλαμβάνουν πολυτελή είδη γραφής, ρολόγια, δερμάτινα είδη, αξεσουάρ κ.ά.

Ο αποκλειστικός διανομέας της Montblanc στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Τζάννες Α.Ε., η οποία ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στις αρχές του 20ου αιώνα με βασικό αντικείμενό της την εισαγωγή και διανομή προϊόντων καπνού, ειδών γραφής και δώρων πολυτελείας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 η εταιρεία ήταν ο αποκλειστικός διανομέας των αναπτήρων Ronson, ενώ επί σειρά ετών συνεργάστηκε με πολλά πολυτελή brands παγκοσμίου φήμης.

Τα τελευταία 60 χρόνια έχει αναλάβει την αποκλειστική διάθεση της Montblanc στην Ελλάδα και διαθέτει δύο καταστήματα την Αθήνα, καθώς και 2 σημεία πώλησης στα πολυκαταστήματα Attica (Πανεπιστημίου και Golden Hall).

Πληροφορίες

Κριεζώτου 7, Κολωνάκι, τηλ. 210 3253610, eshop.tzannes.gr, fb page: Tzannes S.A.

Για επώνυμα γυαλιά

Kokkoris Optics

Τα Kokkoris Optics σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από την πιο ολοκληρωμένη συλλογή γυαλιών οράσεως και ηλίου, των πιο hot και επώνυμων brands. Οι εξειδικευμένοι οπτικοί τους θα σας καθοδηγήσουν για να επιλέξετε εύκολα το γυαλί που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας και αναδεικνύει το στυλ σας.

Παράλληλα, οι οπτομέτρες τους μπορούν να ελέγξουν την όρασή σας χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Στο νέο κατάστημα Kokkoris Optics, στην οδό Μητροπόλεως, στην καρδιά της Αθήνας, θα ανακαλύψετε τα πιο luxury brands γυαλιών οράσεως και ηλίου, ενώ το VIP Lounge του προσφέρεται για μια μοναδική εμπειρία personal shopping με limited edition μοντέλα –και όχι μόνο. Οι ειδικοί των Kokkoris Optics βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας για ό,τι κι αν χρειαστείτε σχετικά με τα γυαλιά και τα μάτια σας.

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας, καταστήματα Kokkoris Optics θα βρείτε επίσης στη Γλυφάδα (Πλατεία Εσπερίδων 3, τηλ. 210 8980850), στο River West Mall (Λεωφόρος Κηφισού 96-98, Αιγάλεω, τηλ. 210 5699811), καθώς και στην Αράχωβα (τηλ. 22670 29150).

Πληροφορίες

Μητροπόλεως 21, Αθήνα, τηλ. 210 3248673, hkokkorisoptics.gr, fb page: KOKKORIS OPTICS