Agapi mou fidella (αγάπη μου πιστή) ήταν το πρώτο τραγούδι των encardia που ακούστηκε από το ελληνικό ραδιόφωνο το 2004, με τη φωνή του Νίκου Πορτοκάλογλου. Από τότε έγιναν πολλά και σημαντικά, με το συγκρότημα να ακολουθεί μια δυναμική πορεία: τετρακόσιες και πλέον συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τέσσερις δίσκοι, συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες και Ιταλούς καλλιτέχνες, και μόλις τον περασμένο Μάιο βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία – ντοκυμαντέρ του Α. Κοβότσου με τίτλο: «encardia, η πέτρα που χορεύει», η οποία απέσπασε και τιμητικό βραβείο στο φεστιβάλ «cinema del reale» στην Spechia της Νότιας Ιταλίας.

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, οι encardia βρίσκονται και πάλι επί σκηνής με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και του απευθύνουν δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ για εκείνη την πολύτιμη συμπαράσταση στην «απόλυτη» αρχή τους. Η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στον βετεράνο μουσικό Giovanni Aνantaggiato, που η σχέση του με τους encardia έχει σταθεί πολύτιμο σημείο αναφοράς και έμπνευσης για την πορεία του συγκροτήματος. Καλεσμένη απο την πεδιάδα του Σαλέντο αυτή τη φορά η εκπληκτική μουσικός Enza Magnolo που η φωνή της έχει όλα τα χρώματα και την έκρηξη της Κατωιταλικής γής.

Θα ακουστούν πολλά αγαπημένα κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία των encardia, ενώ αναμένονται πολλές στιγμές έκπληξης απο τις συναντήσεις των καλεσμένων επί σκηνής. Μια επιλογή απο τις πιο δυναμικές ταραντέλλες του Ιταλικού νότου θα οδηγήσει τα βήματα των θεατών στη σκηνή κι ο χορός θα έχει πάλι την τιμητική του στη μοναδική αυτή γιορτή.

Ώρα έναρξης: 8.15μμ
Χώρος: Κηποθέατρο Παπάγου
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 32 26 343.