Στους ρυθμούς της μεγαλύτερης συναυλίας της χρονιάς κινείται η Αθήνα. Ο χρόνος για τη στιγμή που το ελληνικό κοινό θα υποδεχτεί τους U2 στο ΟΑΚΑ μετράει αντίστροφα και ο ενθουσιασμός των θαυμαστών του θρυλικού συγκροτήματος κορυφώνεται.

Το σκηνικό της «360 Tour» είναι πανέτοιμο, στημένο στην αρένα του γηπέδου, προκειμένου να υποδεχτεί τους τέσσερις Δουβλινέζους, και υπόσχεται άριστη ορατότητα απ’ όλες τις πλευρές του ΟΑΚΑ.

Οι U2 έγιναν παγκόσμιοι star, απαντώντας σε σχετική αγγελία για μουσικούς που είχε αναρτήσει το 1978 ο Larry Mullen στο Temple Mount School του Δουβλίνου.

Φτιάξαμε μια «μπάντα προτού καν να μπορούμε να παίξουμε» έχει δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ο Bono. «Ήμασταν άνεργοι. Ήταν λες και πηγαίναμε στο πουθενά, κι έτσι αποφασίσαμε να πάμε πουθενά όλοι μαζί και να φτιάξουμε μια μπάντα», σημείωσε ο Larry το 1986.

Οι τέσσερις τότε έφηβοι, ο Bono στα φωνητικά, ο Edge στην κιθάρα, ο Adam και ο Larry στο μπάσο και στα ντραμς αντίστοιχα, εμπνέονταν αρχικά, από την πανκ μουσική και δεν ασχολούνταν με τον ήχο της μουσικής τους. «Η μουσική ήταν ένας τρόπος να πούμε κάτι κι όχι τόσο πώς θα το πούμε», αναφέρει σε σχόλιά του, στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, ο Edge.

Το πρώτο single των U2 «11 O’Clock Tick-Tock» κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1980. Το άλμπουμ «Boy» κυκλοφόρησε 5 μήνες αργότερα. Ένα χρόνο μετά, έβγαλαν το single «I Will Follow», λίγο αργότερα το άλμπουμ «October» και τον Μάιο 1983, έγιναν νούμερο ένα στην Αγγλία με τον δίσκο «War».

Ο δίσκος που εκτόξευσε ωστόσο τους U2 στην κορυφή ήρθε το 1987. Το «The Joshua Tree» γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Αμερική, πουλώντας πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα και κερδίζοντας δύο βραβεία στα Grammy, αυτό του «καλύτερου άλμπουμ» και της «καλύτερης ροκ εμφάνισης»,. Την ίδια χρονιά έγιναν και εξώφυλλο στο περιοδικό Time, κάτι που είχαν καταφέρει μόνο οι Beatles, οι The Band και οι The Who.