Βραδιά μνήμης για τους Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας

Τα τραγούδια της ξενιτιάς


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
1:49
03/09/2010
Βραδιά μνήμης για τους Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας
loading

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της σύμβασης πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, στα τέλη Μαρτίου του 1960, πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία αρκετές εκδηλώσεις με αποκορύφωση τον εορτασμό της επετείου στην παλιά Βουλή της Βόννης, καθώς και έγιναν διάφορα αφιερώματα από την κρατική Ελληνική τηλεόραση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Ελλήνων Ομογενών και Μεταναστών από Γερμανία με έδρα στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει στις 5 Σεπτεμβρίου μια μουσική βραδιά–συναυλία, με μουσικούς και τραγουδιστές από την Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στα τραγούδια της Ξενιτιάς, με ελεύθερη είσοδο.

Στα τραγούδια που αγάπησε και τραγούδησε ο Έλληνας μετανάστης, τραγούδια με τα οποία, γλέντησε, χόρεψε αλλά και έκλαψε την πατρίδα του και την Ξενιτιά.

Επίσης κατά την εκδήλωση θα αποδοθεί, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ένας φόρος τιμής στην Ελληνίδα μετανάστρια μάνα και την καθοριστική συμβολή της στην ζωή της ξενιτεμένης οικογένειας.

Η επετειακή αυτή εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από το Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει