Πού πάμε για καλό ψάρι στα βόρεια

Ποιος είπε ότι η ψαροφαγία θέλει μόνο κυματάκι και θέα θάλασσα;


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
12:27
13/06/2018
Πού πάμε για καλό ψάρι στα βόρεια
loading

Η θεωρία ότι για να φας καλό ψάρι πρέπει να βλέπεις θάλασσα, πλέον θεωρείται ξεπερασμένη. Στα βόρεια προάστια της Αθήνας υπάρχουν αξιόλογες επιλογές για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που μυρίζουν ακόμη ιώδιο, επιβεβαιώνοντας ότι η ποιότητα δεν έχει να κάνει με την τοποθεσία.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Μπορεί η θέα να μην είναι η αναμενόμενη, ωστόσο η ποιότητα και η εξυπηρέτηση υπερκαλύπτουν όποιο κενό μπορεί να δημιουργηθεί από αυτή την έλλειψη.

Παραδοσιακές ταβέρνες με χρόνια παρουσίας στο χώρο, κλασικά εστιατόρια, φημισμένα τσιπουράδικα και μοντέρνες αφίξεις σερβίρουν γευστικούς μεζέδες και εξαιρετικά πιάτα με την ποιοτική πρώτη ύλη να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα βόρεια

taxisevontas_eswteriko_erythraia_ok

Σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Ερυθραίας έχει «αγκυροβολήσει» από το 2014 το «αδερφάκι» του Ε/Γ Ταξιδεύοντας, της φημισμένης ψαροταβέρνας στο Κερατσίνι. Η φιλοσοφία του Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα βόρεια παραμένει η ίδια, δίνοντας έμφαση στα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, την ποιότητα στην πρώτη ύλη και τις ελληνικές γεύσεις και αρώματα. Καθημερινά σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια που καταφτάνουν απευθείας από τα δίχτυα συνεργαζόμενων ψαράδων, μαγειρεμένα απλά σε συνταγές φίλων καπεταναίων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα και η εξαιρετική γεύση της εκλεκτής πρώτης ύλης.

Μεγάλα αλλά και μικρότερα ψαράκια, ποικιλία σε ολόφρεσκα όστρακα και ιδιαίτεροι τρόποι μαγειρέματος χαρακτηρίζουν τον πλούσιο κατάλογο της ψαροταβέρνας στην οποία θα επιστρέφετε ξανά και ξανά. Συνοδεύστε την παραγγελία σας με κάποια από τις 80 ιδιαίτερες και επιλεγμένες ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο από όλη την Ελλάδα για να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο τη γευστική σας εμπειρία.

Πληροφορίες

Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6201572, www.taxidevontas.com, fb page: Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Ψάριστον

pariston

Το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο αποτελεί σταθερή επιλογή για εκλεκτούς μεζέδες με ολόφρεσκα θαλασσινά από το Μάρτιο του 2000, όποτε και πρωτολειτούργησε. Ο χώρος του, που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί με το λευκό και το μπλε να κυριαρχούν, είναι ιδανικός για να δοκιμάσετε ιδιαίτερα και δυσεύρετα καλούδια του βυθού. Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του καταλόγου είναι οι μεζέδες με θαλασσινά, όπως γαρίδες με χειροποίητο μακαρονάκι Μυτιλήνης, καπνιστά μύδια Θεσσαλονίκης, χταπόδι ψητό μαστιχάτο, γαριδάκι Συμιακό, και τα άγρια όστρακα, όπως στρείδια, χτένια κ.ά.

Την προσοχή σας αξίζουν, επίσης, τα πολύ ιδιαίτερα αλίπαστα, όπως ο κολιός Λέρου και η καπνιστή γλώσσα Νορβηγίας, καθώς και τα φρέσκα ψάρια ημέρας. Ο νέος κατάλογος αποτελείται από πιάτα-πειρασμούς, με τον Βασίλη Ακρίβο να έχει χρησιμοποιήσει όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του και για ακόμη μία φορά καταφέρνει να εκπλήξει ευχάριστα όλους τους πελάτες του. Μία μεγάλη γκάμα ορεκτικών βρίσκεται στη διάθεσή σας για να ξεκινήσετε γευστικά την ψαροφαγία σας. Δοκιμάστε γαύρο μαρινάτο, τονοσαλάτα και χταποδοσαλάτα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα για να συνοδεύσετε ιδανικά τα θαλασσινά σας.

Πληροφορίες

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2850746, www.psariston.gr, fb page: Psariston

Δουράμπεης Oyster

dourampeis2_ok

Το όνομα Δουράμπεης είναι συνυφασμένο με την εξειδίκευση και την υψηλή ψαροφαγία από το 1932, με τα φρέσκα ψάρια, την ποικιλία σε οστρακοειδή και την ενημερωμένη γκάμα σε θαλασσινά να πρωταγωνιστούν στο μενού του. Το 2014, ο Γιώργος Δουράμπεης ανοίγει το Δουράμπεης Oyster στη γειτονιά του Νέου Ψυχικού. Στο χώρο του με τη μοντέρνα αισθητική και το πανέμορφο αίθριο θα μυηθείτε στα μυστικά των απλών γεύσεων και των λιτών προσεγγίσεων της κουζίνας του φημισμένου εστιατορίου.

Τα φρέσκα ψάρια, που μυρίζουν ακόμη ιώδιο, αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας του Δουράμπεης Oyster, ενώ χαρακτηρίζονται για το τέλειο ψήσιμό τους. Στις προτάσεις που σας συστήνουν με τον καλύτερο τρόπο στις γεύσεις του εστιατορίου περιλαμβάνονται οι μαρινάτες καραβίδες, η αστακομακαρονάδα και η γαριδομακαρονάδα, το κριθαρότο και το ριζότο με όστρακα, καθώς και κάποια μαγειρευτά πιάτα που εναλλάσσονται σε καθημερινή βάση (χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, σουπιές με σπανάκι κ.ά.).

Πληροφορίες

Αδριανείου 37, Ψυχικό, τηλ. 210 6710100, fb page: Dourampeis Oyster

Scorpina

scoripina3_ok

Το μοντέρνο θαλασσινό εστιατόριο Scorpina λειτουργεί από τις αρχές του 2018 στην καρδιά του Νέου Ψυχικού και φιλοδοξεί να σας μυήσει στη σύγχρονη ψαροφαγία. Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιάκου και οι συντελεστές της επίσης ψαροφαγικής και αγαπημένης Αθερίνας της Νέας Ερυθραίας δημιούργησαν αυτόν το χώρο στοχεύοντας στο να εξυψώσουν τα θαλασσινά στο βάθρο της υψηλής γαστρονομίας.

Εδώ, η μεσογειακή παλέτα των θαλασσινών παραδίδεται από τον expert του είδους Γιάννη Λιάκου στην πιο φρέσκια και δημιουργική εκδοχή της με ευφάνταστες παραλλαγές. Κακαβιά κυκλαδίτικη, χτένια σοτέ, λευκή μελιτζάνα ψητή με καπνιστό χέλι, λαβράκι άγριο καρπάτσιο, μπαρμπούνι ταρτάρ, φρικασέ με χριστόψαρο και παπαρδέλες με καραβίδες είναι μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν. Σημειώστε ότι μπορείτε να επιλέξετε το ψάρι της αρεσκείας σας από την ψαριέρα και να ζητήσετε να σας το ετοιμάσουν σύμφωνα με τον τρόπο μαγειρέματος που προτιμάτε.

Πληροφορίες

Γρηγορίου Ξενοπούλου 2, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6722223, https://scorpina.gr, fb page: Scorpina

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει