Η άφιξή του στο κέντρο της πόλης πολυσυζητημένη. Στέκι αυθεντικής κρεατοφαγίας στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Ιλισίων, το Βεντήρη Roast House δημιουργήθηκε για τους λάτρεις του κρέατος αλλά και εκείνους που αναζητούν meat places τα οποία θα τους μυήσουν στα μυστικά τους. Παρακάτω θα βρείτε πέντε λόγους που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας κάνουν να το επισκεφτείτε.

Ο εκκεντρικός χώρος

xwros Η πρώτη εικόνα είναι αυτή που κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα κάτι τέτοιο ισχύει και με το παραπάνω. Ο χώρος είναι επιβλητικός, με αρκετά ετερόκλητα στοιχεία –πολυτελείς πολυέλαιοι έρχονται σε αντίθεση με το ψυγείο κρεάτων, όπου κρέμονται γουρουνόπουλα, λουκάνικα κ.ά., την ώρα που δερμάτινες καρέκλες συνυπάρχουν αρμονικά με τα τούβλα, χαρακτηριστικό στοιχείο των αυθεντικών steak houses– που συνδυάζονται ιδανικά και δημιουργούν ένα περιβάλλον εξεζητημένο και ταυτόχρονα μοναδικό.

Η εξειδίκευση στο κρέας

kreas Το χαρακτηριστικό στοιχείο που κάνει το Βεντήρη Roast House να ξεχωρίζει είναι σίγουρα η εξειδίκευσή του στο κρέας. Η υψηλή ποιότητα και οι εξαιρετικές κοπές χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του, με τον κατάλογό του να περιλαμβάνει στηθόπλευρα Black Angus, ταλιάτα από μοσχαρίσιο διάφραγμα Black Angus, rib eye Black Angus, σιδηρόδρομο μαύρου χοίρου, Τomahawk Βlack Αngus, κεμπάπ νεροβούβαλου, μοσχαρίσιο συκώτι κ.ά. Στα συν, η ιδιαίτερη εμπειρία στο ψήσιμο και οι γενναίες μερίδες.

Τα τυλιχτά με κρέατα της σούβλας

souvla Από τις γευστικές προτάσεις του που σίγουρα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα, τόσο με την ποσότητα όσο και με την πρώτη ύλη. Η πρόταση του Βεντήρη Roast House για το παραδοσιακό σουβλάκι, με την αρκετά ενδιαφέρουσα και διαφορετική από τα συνηθισμένα πίτα του, φιλοδοξεί -και πετυχαίνει- να αποτελέσει μια φρέσκια ματιά για το συγκεκριμένο είδος. Η διαφορά του είναι πως η πίτα (από καλαμπόκι και σιτάρι) γεμίζεται με κρέατα σούβλας, όπως γουρουνόπουλο γάλακτος, αρνάκι ή κοντοσούβλι.

Οι σπιτικές πίτες

pites Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί στον κατάλογό του. Σε αυτόν θα βρείτε παραδοσιακές, χειροποίητες πίτες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο επιτόπου και ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά και την πληθωρικότητά τους –και αυτές. Μετσοβίτικη κοτόπιτα, τυρόπιτα, χορτόπιτα, παστουρμαδόπιτα και κρεατόπιτα είναι κάποιες από τις επιλογές που θα έχετε στη διάθεσή σας. Κύριο γνώρισμά τους είναι η τραγανή ζύμη, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σερβίρονται σαν κλειστού τύπου πεϊνιρλί.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών

wine Με γνώμονα κατηγοριοποίησης την προέλευσή τους, οι επιλογές που απαρτίζουν την πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών αποτελούνται από προτάσεις του ελληνικού αμπελώνα, που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο. Με περίπου 80 επιλεγμένες ετικέτες από δημοφιλείς Έλληνες παραγωγούς να βρίσκονται στη διάθεσή σας –φυλάγονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο– σίγουρα θα βρείτε εκείνη που θα ανταποκρίνεται στα γούστα σας. Πληροφορίες Βεντήρη 5, Ιλίσια Τηλ. 210 7295491 ventiri.gr Fb page: Ventiri Roast House