Στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» επιστρέφουν από τις 23 Μαΐου ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα, μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν στη μουσική-θεατρική σκηνή Αθηναΐς με την παράσταση «Δε μασάμε!!! 2012 φιλιά!».

Τραγούδια, σκετς, χιούμορ, διαμαρτυρία είναι τα υλικά της παράστασης, που τολμά να εκτεθεί, να διαμαρτυρηθεί, να σατιρίσει. Πρόκειται για μία παράσταση, η οποία βρίσκεται εντός του παλμού της εποχής, προσπαθώντας να κινητοποιήσει το ομαδικό και συλλογικό αίσθημα των θεατών.

Αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη -τα περισσότερα σε μουσική του ίδιου και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου- και όχι μόνο, σατιρικές μετασκευές γνωστών τραγουδιών, πικρή σάτιρα ζυμώνονται με τον αυτοσχεδιαστικό οίστρο των καλλιτεχνών.

Συνοδοιπόρος σε αυτό τους το ταξίδι θα είναι η ηθοποιός, Αγλαΐα Παππά, επιθετική και σαγηνευτική στα τραγούδια που μοιράζεται με το θίασο αλλά και εσωστρεφής στο «Μονόλογο της Λυσιστράτης του Μέλλοντος» (από το έργο-προέκταση της αριστοφανικής κωμωδίας, του Σταμάτη Κραουνάκη).

Μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη παίζουν και τραγουδούν: Χρήστος Γεροντίδης, Μπάμπης Γούσιας, Jerome Kaluta, Θανάσης Καραθανάσης, Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Μπογδάνος, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης. Στα δύο πιάνα ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο ‘Αρης Βλάχος.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τις παραστάσεις κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30.