Μέσω συνέντευξής του στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα ο Indiana Jones να εξελιχθεί σε μια «διαφορετική μορφή» και φάνηκε να απαντά καταφατικά, όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι θα… μετατραπεί σε γυναίκα.

Η προηγούμενη προσπάθεια, με τον Σάια ΛαΜπέφ στον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα και τα μέτρα που φαίνεται πως θα ληφθούν, θα είναι… ριζοσπαστικά.

«Θα πρέπει να αλλάξουμε το όνομα από το Jones σε Joan», παραδέχθηκε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. «Και δεν θα ήταν καθόλου κακό», πρόσθεσε.

«Προφανώς είναι καιρός ο ηθοποιός να παραδώσει το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θεωρεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί περνώντας τις γραμμές των φύλων», σχολιάζουν δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2019, ενώ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2020.

Όταν η ταινία «Indiana Jones 5» φθάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2020 ο Χάρισον Φορντ θα είναι 80 ετών. «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» το 1981 ήταν η πρώτη ταινία Indiana Jones που σημείωσε εμπορική επιτυχία και οδήγησε στη δημιουργία των επόμενων ταινιών: Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού (Indiana Jones and the Temple of Doom, 1984), Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία (Indiana Jones and the Last Crusade, 1989) και Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 2008), όλες με τη συμμετοχή των Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζορτζ Λούκας και Χάρισον Φορντ.

Μένει να δούμε εάν η αλλαγή του χαρακτήρα σε γυναίκα θα έχει και την ανάλογη απήχηση.