Τις κρουαζιέρες ή τις μισείς ή τις λατρεύεις. Μέση λύση συνήθως δεν υπάρχει. Οι οπαδοί της κρουαζιέρας υποστηρίζουν με πάθος ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεις τον κόσμο, ενώ οι «πολέμιοι» βρίσκουν χίλια-δυο μειονεκτήματα.
Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα αρνητικά κλισέ που συνδέονται με τις κρουαζιέρες, δεν ισχύουν.

1.Οι κρουαζιέρες είναι για ηλικιωμένους
Αν και τις προτιμούν οι ταξιδιώτες άνω των 50 ετών, οι κρουαζιέρες είναι πολύ δημοφιλείς και στους νεότερους και ιδίως στους νεόνυμφους. Οι νέοι μπορούν να επιλέξουν κρουαζιέρες ειδικά «σχεδιασμένες» για αυτούς, με προορισμούς που έχουν έντονη νυχτερινή ζωή και θαλάσσια σπορ. Οι μοναχικοί μπορούν να πάνε σε μία κρουαζιέρα για… αδέσμευτους και να αναζητήσουν το ταίρι τους!

2.Οι κρουαζιέρες είναι βαρετές
Κι όμως! Κρουαζιέρα δεν σημαίνει παραμονή στο πλοίο και «διασκέδαση» σε πιάνο μπαρ με «ρομαντική» μουσική υπόκρουση που προκαλεί ακατάσχετο χασμουρητό. Οι περισσότερες κρουαζιέρες περιλαμβάνουν πλούσιες δραστηριότητες, εντός και εκτός πλοίου.

3.Κρουαζιέρα σημαίνει πολυκοσμία
Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία, απλώς διαλέγετε ένα ταξίδι με μικρό πλοίο!

4.Οι κρουαζιέρες παχαίνουν
Συγγνώμη, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Στην κρουαζιέρα το φαγητό είναι πολύ, αλλά αν πρέπει να δείξετε αυτοσυγκράτηση, οφείλετε να το κάνετε και στο πλοίο, όπως θα κάνατε και σε οποιονδήποτε άλλο τόπο διακοπών. Απλά πράγματα.

5.Οι κρουαζιέρες είναι μόνο για τους πλούσιους
Οπωσδήποτε, οι κρουαζιέρες σε εξωτικά νησιά δεν είναι ό,τι πρέπει για το πορτοφόλι σας, σε καιρό κρίσης. Τέτοια ταξίδια κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κοντινές κρουαζιέρες σε καλές τιμές ή να επιλέξετε κάποια προσφορά.