Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, από το «Ave Maria», μελοποιημένο από τους Μπαχ/Γκουνό, Σαιν-Σανς, Βέρντι κ.ά, μέχρι το «Jingle Bells», ρώσικα κάλαντα και παραδοσιακά ρώσικα τραγούδια θα τραγουδήσει η παιδική χορωδία της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ που ανεβαίνει στις 13 και 14 του μήνα στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής.

Σβετλάνα Κασιάν σοπράνο
Αντρέι Ίκοφ τρομπέτα
Λιούμποφ Βέζνικ εκκλησιαστικό όργανο
Διεύθυνση χορωδίας: Αλεξέι Πετρόφ

Η Παιδική Χορωδία της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ όπου εμφανίζεται αποσπά ενθουσιώδη σχόλια. Η Ακαδημία Ποπόφ της Μόσχας είναι η πιο έγκυρη ανώτατη σχολή για τραγουδιστές, χορωδούς και διευθυντές χορωδίας. Την ίδρυσε πριν από 20 χρόνια ο Βίκτορ Ποπόφ (1936-2008) πάνω στα πρότυπα της περίφημης Χορωδιακής Σχολής Αλεξάντερ Σβεσνίκοφ. Η ιδιαίτερη σύνθεση της Χορωδίας, της επιτρέπει να ερμηνεύει όλα τα είδη χορωδιακής μουσικής με ένα εντελώς ξεχωριστό ηχόχρωμα. Από το 2008 το σύνολο διευθύνει ο Αλεξέι Πετρόφ.

Η Χορωδία έχει εμφανιστεί στη Ρωσία, στην Ευρώπη, την Ασία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και προσκαλείται στα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Μπρέγκεντς, Κολμάρ, Μόσχας, Μοτσαρτιάνα κλπ.). Έχει συνεργαστεί με αρχιμουσικούς όπως ο Φεντοσέγεφ, ο Σπιβάκοφ, ο Ροζντεστβένσκι, ο Κιταγένκο, ο Ρίλλινγκ κ.ά., και με κορυφαίους λυρικούς τραγουδιστές όπως η Μονσερά Καμπαγέ, η Άντζελα Γκεοργκίου και ο Ντμίτρι Χβοροστόβσκι.