Κανονικά θα ανέβει σήμερα στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της όπερας, ο Γιόνας Κάουφμαν. Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Μεγάρου, η συναυλία θα γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Στην περίπτωση που λόγω της προγραμματισμένης γενικής απεργίας δεν καταστεί δυνατή η συμμετοχή της Ορχήστρας, τον Γιόνας Κάουφμαν θα συνοδεύσει ο προσωπικός του πιανίστας Στελάρο Φαγκόνε.

Το Μέγαρο Μουσικής θα προσφέρει στην περίπτωση αυτή στους κατόχους των εισιτηρίων της συναυλίας του Γιόνας Κάουφμαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τη συναυλία της σοπράνο Μαρλίς Πέτερσεν που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ο Γιόνας Κάουφμαν θα ερμηνεύσει όλες τις άριες που έχουν περιληφθεί στο αρχικό πρόγραμμα : άριες από τον ιταλικό βερισμό (των Πονκιέλλι, Τσαντονάι, Τσιλέα, Μασκάνι, Τζιορντάνο, Πουτσίνι, Λεονκαβάλλο)- το πιο δημοφιλές είδος όπερας που έχει αφήσει στην ιστορία της μουσικής μοναδικά αριστουργήματα – μαζί με άριες του Βέρντι και του Βάγκνερ.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης