O θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» για τη θεατρική περίοδο 2011-2012 παρουσιάζει στο Studio Μαυρομιχάλη δύο καινούργιες παραγωγές στην κεντρική σκηνή, τα «Ριχάρδος ο Τρίτος-Μόνο της φήμης το πρόσκαιρο κενό» (μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ριχάρδος ο Τρίτος») και «Η Peggy Pickit αντικρύζει το βλέμμα του Θεού» του Ρόλαντ Σιμελπφένιχ και μια επανάληψη από την περσινή περίοδο, «Δύο Θεοί» του Λένου Χρηστίδη, όπου είναι και το πρώτο εναρκτήριο έργο, με πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Στην παιδική σκηνή θα παρουσιαστεί η «Αστράμαξα», ένα παραδοσιακό παραμύθι από τον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Δύο Θεοί» του Λένου Χρηστίδη(από 23/9 έως 8/1 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)

Ανέβηκε για δύο μήνες στο τέλος της περσινής περιόδου με μεγάλη επιτυχία και θα συνεχιστεί. Έργο γραμμένο το 1999, απέσπασε το βραβείο «Κάρολος Κουν», ως το καλύτερο ελληνικό θεατρικό έργο εκείνης της χρονιάς. Η δράση τοποθετείται κάπου στο μέλλον με τους δύο ήρωες, τον Πάτρικ και τον Μιγκέλ να βρίσκονται για χρόνια κλεισμένοι σε ένα ίδρυμα παλεύοντας να απεξαρτητοποιηθούν από τον εθισμό τους στη χρήση κομπιούτερ. Έξω από το ίδρυμα ο κόσμος έχει χωριστεί σε δύο υπερκράτη, την Αμερική και την Ευρασία, που με την έναρξη του έργου, μαθαίνουμε ότι βρίσκονται στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης με χρήση πυρηνικών όπλων. Μια σύρραξη, που αν συμβεί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση κάθε είδους ζωή στον πλανήτη. Οι δύο φίλοι τότε αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το κομπιούτερ, που κρυφά έχουν φέρει στο δωμάτιό τους, για να καταγράψουν την ιστορία του ανθρώπινου γένους σε μια δισκέτα, έτσι ώστε αν κάποτε κατοικηθεί ξανά ο πλανήτης, οι νέοι του κάτοικοι να πληροφορηθούν την ύπαρξη αυτού του πολιτισμού που πλησιάζει στο τέλος του.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Πρωταγωνιστές: Γιώργος Νινιός, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης.

«Ριχάρδος ο Τρίτος-Μόνο της φήμης το πρόσκαιρο κενό»(από 13/1 έως 8/4 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)

Μέσα από την εξιστόρηση της συναρπαστικής και αιματοβαμμένης ανέλιξης του Ριχάρδου στο ύπατο αξίωμα της πολιτικής ιεραρχίας και την εντυπωσιακή του πτώση, οι έξι ηθοποιοί της παράστασης βρίσκουν αφορμή να μιλήσουν για το σήμερα, για τους μηχανισμούς που ανεβάζουν και κατεβάζουν πρόσωπα και κυβερνήσεις, για τις «υποχωρήσεις», τους «συμβιβασμούς» και την «μετάλλαξη» όλων αυτών που εμπλέκονται σε αυτούς τους μηχανισμούς και τέλος, για την επίδραση αυτού του αδηφάγου, δυσνόητου και σκοτεινού τέρατος, της εξουσίας, στην προσωπική ζωή του καθενός μας. Πρόκειται για μια προσπάθεια «συνομιλίας» της ιστορίας του Ριχάρδου του Τρίτου με το σήμερα.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Παίζουν: Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης, Θεοδώρα Ντούσκα και άλλοι.

«Η Peggy Pickit αντικρύζει το βλέμμα του Θεού»(από 20/4 έως 10/6 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)

Έργο του πολύ γνωστού Γερμανού συγγραφέα Ρόλαντ Σιμελπφένιχ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δύο ζευγάρια φίλων συναντιούνται στο σπίτι του ενός ζευγαριού. O εργασιακός χώρος των τεσσάρων φίλων ορίζεται στον ιατρικό-νοσηλευτικό τομέα. Γνωρίζονται μεταξύ τους από την περίοδο των σπουδών και της ειδικότητάς τους και έκτοτε διατηρούν μια φιλία. Το ένα εκ των δυο ζευγαριών (Μάρτιν-Κάρεν) έχει περάσει μια περίοδο έξι ετών στην Αφρική, σε περιοχή έντονων πολιτικών και στρατιωτικών αντιπαραθέσεων, προσφέροντας τις ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες του στον δεινοπαθούντα πληθυσμό.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Παίζουν: Γιώργος Νινιός, Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής, Θεοδώρα Ντούσκα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Αστράμαξα»(από 9/10 έως 27/5 κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα)

Στις ερωτήσεις των εγγονών της: «γιατί φυσάει ο άνεμος;» η γιαγιά αφηγούντο πως ο άνεμος ήταν ένας μουσικός που φύσαγε-τραγούδαγε δυνατά την επιθυμία του για ένα αστέρι του ουρανού… Τα αστέρια, ή μάλλον, η διάθεση να τα καταμετρήσει, σε αυτό το παραμύθι, αποτελεί την επιθυμία ενός ψαρά. Όμως αντί να τα καταφέρει «να τα μετρήσει όλα σε μια νύχτα», καταφέρνει να τα πιάσει στα δίχτυα του. Η σύγκρουση του «προσγειωμένου» ψαρά με τον αιθεροβάμονα μουσικό φέρνει τα αστέρια πάλι ψηλά στον ουρανό και δίνει αφορμή στον μουσικό- άνεμο να ξεκινήσει την αέναη περιπλάνησή του πάνω στη γη… «ζητώντας στο αστέρι, που δεν του δώσανε ποτέ».

Σκηνοθεσία: Αγγελική Γουναρίδη
Αφήγηση–κιθάρα: Κωσταντής Μιζάρας