Με τα πρώτα κρύα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους (ομολογουμένως λίγο καθυστερημένα αυτή τη χρονιά) αναζητάμε εκείνα τα στέκια στην πόλη που διαθέτουν τζάκι για cozy στιγμές με τους φίλους μας. Για καφέ ή κάποιο άλλο ζεστό ρόφημα συνοδεία σπιτικών γλυκών, για ένα ποτήρι κρασί ακόμη και cocktail, αποτελούν ιδανική επιλογή για κουβεντούλα και χαλάρωση δίπλα στη φωτιά.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Όσο και να έχει πέσει η θερμοκρασία έξω, ποιος θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο σκηνικό;

Zonar’s

Η ανακαίνιση και το re-opening του υπό νέα διεύθυνση, από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα των τελευταίων δύο μηνών. Το θρυλικό Zonar’s απέκτησε ριζικά ανανεωμένη εικόνα, διατηρώντας την classy αισθητική του σε υψηλό βαθμό. Αγαπημένη μας γωνιά ειδικά για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα το τραπέζι μπροστά στο τζάκι, που μας θυμίζει cozy lounges ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών.

Γιασεμί

Ρομαντικό και κουκλίστικο, μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποιο… παραμύθι. Στο Γιασεμί, κρυμμένο στα στενάκια της Πλάκας, με το ατμοσφαιρικό περιβάλλον καθίστε στα τραπέζια δίπλα στο τζάκι και αφήστε τις μυρωδιές από τις φρέσκες λεμονόπιτες και τα μπισκότα αλλά και πολλών άλλων μαγευτικών αρωμάτων να σας… γαργαλήσουν ευχάριστα τη μύτη! Μία κούπα ζεστού καφέ ή τσάι γιασεμιού συνοδεία κάποιου από τα σπιτικά γλυκά του η καλύτερη επιλογή που έχετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι ζεστό κρασί.

J Cocktail Bar

Ξεχωρίζει για τις μοντέρνες γραμμές, τη “σκοτεινή” αλλά ταυτόχρονα cozy ατμόσφαιρα, τις μαύρες και γκρι αποχρώσεις και το γενικότερο New York style (επιμελημένο από το δίδυμο Γαβαλάς-Μουρίκης) και ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας! Δίπλα στο αναμμένο τζάκι του J Cocktail Bar στην Κηφισιά, απολαμβάνουμε cozy στιγμές με τους φίλους μας πίνοντας κάποιο από τα προσεγμένα cocktails του.

Άρωμα

Ένα από τα πιο γνωστά στέκια στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, αφορμή για να επισκεφτείτε την περιοχή και όσοι δεν μένετε σε αυτή. Το Άρωμα αποτελείται από δύο χώρους, το bar και το cafe, οι οποίοι σε καθημερινή βάση γεμίζουν από τους αμετανόητους θαμώνες του. Επιλέξτε το υπόγειο –φωτεινή ταμπέλα basement θα σας οδηγήσει σε αυτό– όπου σας περιμένει το τζάκι του για να σας ζεστάνει παρέα με μια κούπα ζεστό καφέ ή κάποιο ρόφημα. (25ης Μαρτίου 19, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9357505)

Το Καφενείο

Καφενείο και μεζεδοπωλείο ταυτόχρονα, το Καφενείο βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη, στεγάζεται σε ένα κτήριο τουλάχιστον 400 χρόνων και χωρίζεται σε δύο ξεχωριστούς χώρους –φέρνουν στο νου εικόνες παλιάς Αθήνας– από το τζάκι του! Αν το προτιμήσετε για καφέ μην παραλείψετε να παραγγείλετε και κάποιο από τα πολίτικα γλυκά του.