Μετά τη μεγάλη προσέλευση κόσμου που σημείωσαν οι δύο συναυλίες του Ιανουαρίου, το Μέγαρο Μουσικής αποφάσισε να επαναλάβει το αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή Νίκο Γκάτσο την Κυριακή 22 Μαΐου στις 20:30. Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με την παράλληλη ιδιότητά του, αυτήν του συνθέτη, θα παρουσιάσει στο κοινό τα καινούρια τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

Στο αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου Ελληνική Μουσική στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, συμμετέχουν επίσης «ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι», Βασίλης Γισδάκης, καθώς κι ένα μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει κομμάτια από κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου. Ανάμεσα στους στίχους του, που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (όπως το «Λεωφορείον ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς και ο «Ματωμένος γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα), αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μαριλένα Δωρή φλάουτο, Marie Cecile Boulard κλαρινέτο, Αντώνης Λαγός κόρνο, Σωκράτης Ανθης τρομπέτα Μίλτος Παπαστάμου βιολί, Γιώργος Καλούδης τσέλο, Κώστας Κωνσταντίνου ούτι, Στέλλα Κυπραίου κιθάρα, Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα πιάνο, Μιχάλης Διακογιώργης κρουστά και Κώστας Μερετάκης κρουστά.

Ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι της Άννας Σωτρίνη και του ήχου ο Δημήτρης Μπουρμπούλης. Τις ενορχηστρώσεις έχουν κάνει ο Νίκος Πλατύραχος, η Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα και ο Αλκίνοος Ιωαννίδη.