Η πρεμιέρα της ταινίας «Rio», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου στο Odeon Kosmopolis. Εκεί βρέθηκαν ο Δημήτρης Παπαδάτος και η Ladydust (Μαρίνα Τσιγονάκη), οι οποίοι δανείζουν τις φωνές τους στους δύο ήρωες της ταινίας– στην μεταγλωττισμένη εκδοχή της.

Τα Blue Sky Studios και οι δημιουργοί της σειράς ταινιών «Ice Age» επιστρέφουν με την απολαυστική τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων «Rio» και μας ταξιδεύουν στη μαγευτική πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο και στο πλούσιο τροπικό δάσος της Βραζιλίας.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Μπλου, ένας παπαγάλος τόσο σπάνιος που πιστεύει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι άλλος σαν κι αυτόν- και μάλιστα θηλυκού γένους- αφήνει το βολικό κλουβί του στη μικρή πόλη της Μινεσότα και πετάει για το Ρίο.

Όπως όμως αποδεικνύεται, ο οικόσιτος Μπλου και η εντελώς ανεξάρτητη παπαγαλίνα Τζούελ δε δείχνουν να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.

Απροσδόκητα θα βρεθούν μαζί για να ζήσουν μια περιπέτεια-εμπειρία ζωής, κατά τη διάρκεια της οποίας μαθαίνουν πολλά για τη φιλία, την αγάπη, το θάρρος και τις προκλήσεις της ζωής.

Η ταινία «Rio» βγαίνει στους κινηματογράφους στις 7 Απριλίου. Θα προβάλλεται σε 3D (μεταγλωττισμένη και υποτιτλισμένη) αλλά και σε 2D (μόνο μεταγλωττισμένη).