Τρεις αθηναϊκοί θίασοι καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες εβδομάδες της άνοιξης με παραστάσεις που δοκιμάστηκαν στις αθηναϊκές σκηνές τη σεζόν που πέρασε. Εννοείται ότι Πάσχα έρχεται, θα ακολουθήσουν, όπως πάντα, και αρκετοί άλλοι.

Η «Μαύρη Κωμωδία» του Πίτερ Σάφερ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ανεβαίνει από 3 Μαρτίου στο θέατρο «Αριστοτέλειον». Ο Π. Φιλιππίδης συνυπογράφει και τη μετάφραση-διασκευή με τον Χρήστο Σιμαρδάνη. Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χριστίνα Τσάφου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Θανάσης Τσαλταμπάσης και Χρήστος Συριώτης.

Στις 3 Μαρτίου θα δοθεί άλλη μία πρεμιέρα. Πρόκειται για το έργο «Ολόκληρος ο Σέξπιρ σε μία ώρα» των Ανταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ και Ντάνιελ Σίνγκερ, που ανεβαίνει στο θέατρο «Εγνατία». Ο Ακης Σακελλαρίου, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Αντώνης Λουδάρος ερμηνεύουν για μία ακόμη φορά τα σεξπιρικά άπαντα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, έχοντας πλέον πίσω τους εμπειρία έξι χρόνων.

Από την Πρωταπριλιά θα ανεβεί η παράσταση «Ο Θάνατος και η Κόρη» στο θέατρο «Εγνατία». Το έργο, που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στο θέατρο «Ανεσις», στην Αθήνα, ανεβαίνει σε μετάφραση – σκηνοθεσία Χρήστου Καρχαδάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Λέχου, Αλέξανδρος Σταύρου, Μάνος Ζαχαράκος.

Πηγή: aggelioforos.gr