Οι γιορτές έφυγαν και άφησαν πίσω τους κάτι κιλάκια παραπάνω στους περισσότερους, από τα οποία προσπαθούμε να απαλλαγούμε. Αλλά όσο και αν αντιστεκόμαστε πάντα θα υπάρχει μια καλή δικαιολογία για το ότι υποκύψαμε -έστω μία φορά- στον… γλυκό πειρασμό.

Και μία έξοδος για γλυκό, είναι μία καλή δικαιολογία. Εξάλλου, υπάρχει καλύτερη βόλτα από αυτή που περιλαμβάνει και μία στάση για γλυκάκι; Για να μην ψάχνεστε, λοιπόν, σας έχουμε παρακάτω πέντε μέρη στην Αθήνα, που μπορείς να απολαύσεις τα πιο «κολασμένα» γλυκά της πόλης.

Koukouvaya

Όσοι έχουν επισκεφτεί τα Χανιά, γνωρίζουν το γλυκοπωλείο «Koukouvaya» δίπλα στους τάφους των Βενιζέλων, το οποίο βρίσκεται και στην Αθήνα, για να μυήσει τους λάτρεις των γλυκών στον υπέροχο κόσμο του. Γλυκό-συνώνυμο του γλυκοπωλείου αποτελεί το «Ζουμερό», ζεστό και αφράτο κέικ σοκολάτας, βουτηγμένο σε σοκολατένιο σιρόπι, σερβιρισμένο με σαντιγί, που του ταιριάζει τέλεια και η προσθήκη του παγωτού.

Σκουζέ 1, Αθήνα

Angie’s Sweet Sushi

Μη σας μπερδεύει το όνομα. Δεν πρόκειται να σας σερβίρουν σούσι. Στην πραγματικότητα το όνομα του μαγαζιού, Angie’s Sweet Sushi αναφέρεται στο σχήμα που έχουν τα γλυκά του. Εδώ, μπορείτε να βρείτε μία τεράστια ποικιλία από κρέπες τυλιγμένες σε κυλινδρικό σχήμα, που παραπέμπει σε σούσι, αλλά και γεμιστά κομματάκια βάφλας. Το Sweet Sushi άνοιξε και στο Παλαιό Φάληρο.
Ρόμβης 11, Αθήνα & Λεωφόρος Αμφιθέας 66 Παλαιό Φάληρο

Zoubourlou

Δεν ξέρουμε αν ο τίτλος είναι τυχαίος ή κάτι θέλουν να μας πουν, αλλά μια επίσκεψη στο στέκι του Ψυρρή, είναι επίφοβη για… κιλά. Η Zoubourlou είναι μία κομφεταρία –έτσι αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς τα ζαχαροπλαστεία της Πόλης‒ που έχει έρθει στην Αθήνα, για να μας μυήσει στα παραδοσιακά πολίτικα γλυκά. Δοκιμάστε το γαλακτομπούρεκο με κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, το δυσεύρετο παραδοσιακό βυζαντινό με βάση από ραβανί και κρέμα πορτοκαλιού και κανέλας, αλλά και τη Σούπα Ζουμπουρλού, που είναι μια σφαίρα σοκολάτας με γέμιση κρέμας μέσα σε μια απαλή σούπα από φράουλες και βατόμουρα.
Αισχύλου 4, Ψυρρή

I Cake You

Το γωνιακό μαγαζάκι στην καρδιά των Εξαρχείων, που έχει γίνει σημείο αναφοράς για το καλύτερο κέικ στην πόλη. Στο I Cake You με την ιδιαίτερη αισθητική θα βρεις και πεντανόστιμα cookies, γλυκές και αλμυρές τάρτες που θα σε ενθουσιάσουν.
Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Και για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο γνωστά γλυκατζίδικα της πόλης, που αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ θα γευτείς απίστευτα σιροπιαστά, αλλά μην παραλείψεις να παραγγείλεις το διάσημο μιλφέιγ Σερμπετόσπιτο, αλλά και το σοκολατένιο κέικ Σερμπετόσπιτο με πραλίνα και λευκή σοκολάτα.
Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Ψυρρή