Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλές παιδικές παραστάσεις, που να απευθύνονται και σε ενήλικες, καταφέρνοντας να τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και να τους προβληματίζουν. Το «Είμαστε Πάτσι» είναι από τις παιδικές παραστάσεις που το έχει καταφέρει αυτό, μέσα από ατάκες που προκαλούν γέλιο, αλλά και προβληματισμό, την οποία απολαμβάνουν εξίσου τα παιδιά (από 6 ετών και άνω) και οι μεγάλοι.

Η νεανική ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά (από 28 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 14:30 στο Σύγχρονο Θέατρο) να κάνει «φύλλο και φτερό» τα φύλα και τα στερεότυπα με την επίκαιρη κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

H ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προηγούμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη, καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γόνιμη κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρρίπτουν την κυρίαρχη λογική, που διαχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο, μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα και παρά τις οικονομικές δυσκολίες στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος.

Η αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη. Τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια, και είναι – κορίτσια και αγόρια – εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια… θα έλεγε κανείς. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται, όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς», που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι.

Βέβαια αυτός ο καινούριος «μπαμπάς» μοιάζει να ξεσπάει στο σπίτι μόνο τον θυμό και την επιθετικότητα, που έχει εισπράξει ο ίδιος στον χώρο εργασίας του. Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια αποφασίζουν μια μέρα να προβάρουν μια «εξέγερση» και το σκάνε απ’ το σπίτι.

Συντελεστές

Κείμενο: Volker Ludwig
Διασκευή: Συντεχνία του Γέλιου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι
Τραγούδια: Άννη Θεοχάρη, ΧΑΡΑ Γιαννούλα
Μουσική Επιμέλεια/Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Διανομή: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου

Πληροφορίες Παράστασης

Από 28 Ιανουαρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 14.30
Καθημερινές για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12€
ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10€ (Με τηλεφωνική κράτηση)
Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8€
Διάρκεια παράστασης: 90’ με διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων:
more.com
Συντεχνία του Γέλιου
-Ταμείο Θεάτρου

Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
Τηλέφωνο: 2103464380