Αντίστροφα μετράμε για την έλευση του νέου έτους και φέτος, ενδεχομένως, να σκέφτεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. Να θέλετε να αλλάξετε τον χρόνο εκτός σπιτιού, να αναμειχθείτε με το πλήθος και όλοι μαζί να υποδεχτείτε το 2024 με την ελπίδα και την ευχή να είναι διαφορετικό από το κατάμαυρο 2023 που μας αφήνει.

Εσείς κάνετε το πρώτο βήμα, αλλάζοντας τον χρόνο έξω με κόσμο άγνωστο σε εσάς. Εμείς σας έχουμε τις προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα υπόλοιπα τα… αφήνουμε στο 2024.

Αλλαγή χρόνου στο Σύνταγμα

Η Αθήνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες πρωτεύουσες του εξωτερικού για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Χρόνια τώρα, η πόλη υποδέχεται στο Σύνταγμα το νέο έτος με κέφι, ανεβασμένη διάθεση, μπόλικο τραγούδι και χορό, αλλά και βεγγαλικά που σχηματίζουν εικόνες σαν καρτ ποστάλ. Αν τόσο καιρό σνομπάρετε την ιδέα να αλλάξετε τον χρόνο στο Σύνταγμα, θα πρέπει να αναθεωρήσετε.

Θα περάσετε ωραία και διαφορετικά. Φέτος, στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι τον κόσμο θα διασκεδάσουν μουσικά με δύο ξεχωριστές συναυλίες ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίνα Σάττι. Η φιέστα θα ξεκινήσει στις 22.00 με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και οικοδεσπότες τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Το τηλεοπτικό δίδυμο θα υποδεχθεί στη σκηνή τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα θα δώσει το σύνθημα για την παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση στην εκπνοή του χρόνου (τα μεσάνυχτα), ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό καλωσορίζοντας το 2024.

Αλλαγή χρόνου στο ΚΠΙΣΝ

Μπορείτε, όμως, να κατηφορίσετε προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου σας περιμένει ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι για την υποδοχή του νέους έτους, με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, ζωντανή μουσική, τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς και, φυσικά, πατινάζ μέχρι αργά!

Το πρόγραμμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς ανοίγει στις 22.30 με την Αφροελληνίδα Idra Kayne σε ένα θεαματικό μουσικό show, που θα παρουσιάσει μαζί με την 10μελή ορχήστρα της. Ο χρόνος αλλάζει με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, που θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό, ενώ αμέσως μετά δίνεται το σήμα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς, τον καθιερωμένο πλέον SNF RUN: 2024 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στην Αγορά στήνεται ένα μεγάλο πάρτι με εμβληματικούς Djs και φέτος το κοινό θα ξεσηκώσει με τις επιλογές του ο Bill Brewster, ένας από τους ιδρυτές του φημισμένου dance club Fabric στο Λονδίνο. Οικοδεσπότες της λαμπερής γιορτής θα είναι η Νάντια Κοντογεώργη και ο Μίνως Θεοχάρης.

Παράλληλα, το Παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος παραμένουν ανοιχτά, μόνο για αυτήν τη βραδιά, μέχρι τις 02.00 το πρωί, για όσους θέλουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά με φιγούρες στον πάγο ή παίζοντας με τις εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις. Κεράσματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις ολοκληρώνουν το σκηνικό της παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ.

Πάρτι ως το πρωί στη Βαρβάκειο!

Παράλληλα, από τις 23:00, και αυτήν την Πρωτοχρονιά η Βαρβάκειος Αγορά μετατρέπεται στο απόλυτο πρωτοχρονιάτικο dance floor! Ο Δήμος Αθηναίων και οι Street Outdoors μας προσκαλούν στο μεγαλύτερο και πιο ιδιαίτερο ΝΥΕ party της πόλης, όπου καταξιωμένοι DJ και παραγωγοί αναλαμβάνουν τα decks και μοιράζουν upbeat μουσική για χορό ως το πρωί.