Η Θεσσαλονίκη είναι ένας all time hot προορισμός και σίγουρα η περίοδος των Χριστουγέννων δεν εξαιρείται. Η «νύμφη του Θερμαϊκού» έχει φορέσει τα γιορτινά της και περιμένει τους επισκέπτες της να ζήσουν αξέχαστες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις. Εξάλλου, οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Κάθε γωνιά της πόλης είναι στολισμένη, κρύβοντας εκπλήξεις για ντόπιους και καλεσμένους, που γίνονται ένα τις γιορτινές αυτές ημέρες. Τα μαγαζιά έχουν επίσης φορέσει τα γιορτινά τους, ενώ αν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη για να διασκεδάσετε, να είστε σίγουροι πως σας περιμένει ένα ατελείωτο ξεφάντωμα.

Ανακαλύψτε το πνεύμα των Χριστουγέννων στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η καρδιά της πόλης χτυπάει στην Πλατεία Αριστοτέλους, η οποία θα σας θαμπώσει με τα χιλιάδες λαμπιόνια της και το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Περπατήστε σε όλο το μήκος της στολισμένης πλατείας υπό τους ήχους των γιορτινών μουσικών, πιείτε σαλέπι και αφεθείτε στη μαγεία. Στην Αριστοτέλους βρίσκονται πολλά και όμορφα καφέ, ενώ λαμβάνουν χώρα διάφορες δράσεις, εκδηλώσεις και συναυλίες.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό για μικρούς και μεγάλους

Αν ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη με τα παιδιά σας, υπάρχουν πολλά μέρη, για να επισκεφτείτε. Ένα από αυτά είναι και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία της αρχαίας Αγοράς με τα δεκάδες ξύλινα σπιτάκια, που προσφέρουν, μεταξύ άλλων, φαγητά, παραδοσιακά γλυκίσματα, ζεστά ροφήματα, διάφορες χειροποίητες δημιουργίες και χριστουγεννιάτικα δώρα. Εκεί, θα βρείτε και το σπίτι του Άγιου Βασίλη και το καρουζέλ, ενώ στον χώρο γίνονται διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις.

Επίσκεψη στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο

Η ιστορική αγορά, που μετρά 100 χρόνια ιστορίας, ανακαινίστηκε πρόσφατα και το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Στην «Κεντρική Αγορά Τροφίμων», όπως είναι το άλλο όνομά της, θα βρείτε απίστευτη ποικιλία τροφίμων -δεν είναι τυχαίο που οι Θεσσαλονικείς την προτιμάνε για το καθημερινό τραπέζι τους- ενώ γίνονται και ξεναγήσεις (δείτε εδώ) για όσους θέλουν να γνωρίζουν καλύτερα την ιστορία της αγοράς Μοδιάνο. Κι εδώ γίνονται διάφορες χριστουγεννιάτικες δράσεις κι εκδηλώσεις.

Βόλτες στην παραλία

Για τους λάτρεις της περατζάδας, μάλλον είναι περιττό να πούμε ότι δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στην παραλία της πόλης. Περπατήστε στη Λεωφόρο Νίκης, στην πλατεία του Λευκού Πύργου και συνεχίστε στη Νέα Παραλία, για να δείτε το εμβληματικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το γλυπτό με τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου. Εδώ θα απολαύσετε το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα.

Αστερόκοσμος

Στη Θεσσαλονίκη θα βρείτε και το πιο ονειρικό χριστουγεννιάτικο πάρκο, τον Αστερόκοσμο στους χώρους της ΔΕΘ. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε παγοδρόμια, μουσικές εκδηλώσεις, κουκλοθέατρα, καρουζέλ, σπίτια ξωτικών, εργαστήρια ζωγραφικής κ.ά.

Για φαγητό στη Θεσσαλονίκη

Εδώ, πράγματι δεν θα ξέρεις πού να πρωτοπάς για φαγητό, αφού η λίστα είναι ατελείωτη. Ειδικά, τις ημέρες των Χριστουγέννων η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει εορταστικό μενού, ενώ από νωρίς την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα έχουν μπει όλοι στο πνεύμα των ημερών.

Makedonia Palace

Αν θέλετε να περάσετε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, τότε στο ballroom του Makedonia Palace θα βρείτε την… πολυτέλεια που ζητάτε. Ανήμερα των Χριστουγέννων (ισχύει αντίστοιχα και για την Πρωτοχρονιά) το εμβληματικό ξενοδοχείο θα έχει ζωντανή μουσική.

Makedonia Palace: Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 2 231 089 7197

Λούπινο

Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα, θα βρείτε έναν ζεστό χώρο με απέριττη αισθητική και συγκροτημένη πολυτέλεια. Και δεν είναι άλλο από το Λούπινο, που σας περιμένει για ένα γευστικό ταξίδι σε προσιτές πάντα τιμές.

Λούπινο: Κατούνη 4, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη 2310 535707

Δια Ταύτα

Ξεχωριστή επιλογή για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αποτελεί το παραδοσιακό ταβερνάκι στην πλατεία Άθωνος με τα εντυπωσιακά πιάτα και τη ζωντανή μουσική, το «Διά Ταύτα». Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα από το μενού του καταστήματος, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των Χριστουγέννων θα υπάρχει dj την ημέρα και το βράδυ live πρόγραμμα.

Διά Ταύτα: Βατικιώτη 6, Θεσσαλονίκη, 2310260384

Ξεφάντωμα στη γιορτινή Θεσσαλονίκη

Και πάμε στο διά ταύτα του αφιερώματος, τη διασκέδαση που… σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχει! Στην πόλη θα βρείτε αμέτρητα μικρά ή μεγάλα μπαρ για χαλαρές ή μη στιγμές. Εννοείται πως τα Λαδάδικα είναι ο απόλυτος προορισμός για νυχτερινή διασκέδαση. Αλλά εδώ που τα λέμε, Χριστούγεννα χωρίς ρεβεγιόν σε πίστα, δεν έχει. Και φέτος στη συμπρωτεύουσα συναντάμε μεγάλα σχήματα.

Κωνσταντίνος Αργυρός – Πύλη Αξιού

Το hot όνομα της νυχτερινής ζωής φέτος τον χειμώνα ανηφόρισε βόρεια, έχοντας στις αποσκευές του τη νέα του επιτυχία «Θεσσαλονίκη μου», που έχει ξετρελάνει τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Στην Πύλη Αξιού γίνεται «λαϊκό προσκύνημα» και, αν είστε τυχεροί, μπορείτε να βρείτε για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Πύλη Αξιού: Ερμιόνης & Γεωργίου Ανδρέου, Σφαγεία, τηλ. 231 055 3158

Πέγκυ Ζήνα & Κωνσταντίνος Χριστοφόρου – W night club

Η Πέγκυ Ζήνα φέτος τον χειμώνα επέστρεψε στη συμπρωτεύουσα ύστερα από 6 ολόκληρα χρόνια, έχοντας δίπλα της τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Στη σκηνή του «W night club» ανεβαίνουν σε ένα μοναδικό reunion και οι One. Το σχήμα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και θα λειτουργήσει και την Κυριακή 24/12 και Δευτέρα 25/12.

W night club: Φρίξου 3, Σφαγεία Φιξ, τηλ. 6936971336 (τηλ. κρατήσεων)

Πέτρος Ιακωβίδης & Λένα Ζευγαρά – Vogue Club

Το νεανικό, λαϊκό σχήμα της πόλης υπόσχεται ένα ατελείωτο ξεφάντωμα στο Vogue Club. Πέτρος Ιακωβίδης και Λένα Ζευγαρά γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, ενώ θα εμφανισθούν και την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων.

Vogue Club: 26ης Οκτωβρίου, τηλ. 2310550300