Και ναι, φτάσαμε στα Χριστούγεννα, την «ωραιότερη μέρα του χρόνου», όπως λένε πολλοί και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Χρώματα, αρώματα, φώτα, στολίδια, μουσικές και γεύσεις έρχονται να μας παρασύρουν στη μαγεία των ημερών αυτών. Και αν είστε από εκείνους που δεν έφυγαν από την Αθήνα για κάποιον προορισμό, δεν χρειάζεται να σας παίρνει από κάτω.

Η πόλη έχει βάλει τα γιορτινά της και σας περιμένει να ζήσετε αξέχαστες στιγμές. Εξάλλου, οι επιλογές για έξοδο είναι πολλές, είτε για φαγητό είτε για ποτό, και καλύπτουν όλα τα γούστα και βαλάντια.

Πού να βγείτε για φαγητό

Balthazar

Ένας χώρος φύσει γιορτινός που τα Χριστούγεννα γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός. Τα φωτάκια στα δέντρα και η βελούδινη κουρτίνα με τις δεκάδες χριστουγεννιάτικες μπάλες σε βάζουν αμέσως στο κλίμα. Τα πιάτα του Χριστόφορου Πέσκια συνδυάζουν τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με ασιατικές επιρροές και είναι σίγουρο ότι θα σας χαρίσουν ένα γευστικό ταξίδι.

Το Balthazar έχει ολοκληρωμένο εορταστικό μενού για τα Χριστούγεννα.

Πού θα το βρείτε: Τσόχα 27, Αμπελόκηποι / 210-6441215

Aleria

Αν έχεις συνδέσει τα Χριστούγεννα με τη ζεστασιά του σπιτιού, τότε το Aleria στο νεοκλασικό του Μεταξουργείου είναι αυτό που ψάχνεις. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη θα σας ενθουσιάσει, ενώ για την παραμονή των Χριστουγέννων υπάρχει εορταστικό μενού με γευστικές προτάσεις.

Πού θα το βρείτε: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο / 210-5222633

GB Roof Garden – King George

Εδώ που τα λέμε τα Χριστούγεννα θέλουν και την πολυτέλειά τους. Αν, λοιπόν, φέτος θέλετε να τα γιορτάσετε πιο ξεχωριστά, τότε στο GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία θα βρείτε αυτό που ζητάτε. Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων επισκεφθείτε τoν εμβληματικό αυτό χώρο όπου βρίσκεται το βραβευμένο με Michelin, Tudor Hall, και απολαύστε παρέα με φίλους ή την οικογένειά σας τη θέα της γιορτινής Αθήνας. Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης μαζί με τους Chefs de Cuisine Νίκο Λιόκα και Νίκο Λειβαδιά επιμελούνται τα εορταστικά μενού για ένα ρεβεγιόν, που θα σας μείνει αξέχαστο.

Κυβέλη

Αν ψάχνετε πιο οικονομικές προτάσεις, χωρίς όμως να κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα, τότε στην όμορφη πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, θα βρείτε την Κυβέλη, που εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για καλό φαγητό σε προσιτές τιμές. Σε μια ατμόσφαιρα που σε κάνει από την αρχή να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα γνώριμο μέρος, θα περάσετε παρεΐστικα, σχεδόν οικογενειακά τις παραμονές των γιορτών.

Το μεζεδοπωλείο-εστιατόριο εμπλουτίζει το μενού του με εορταστικά πιάτα (à la carte) σε προσιτές τιμές.

Πού θα το βρείτε: Επτανήσου 15, Κυψέλη/ 210 – 8219406

Πού να βγείτε για ποτό

56

Στο ημιυπόγειο μιας πολυκατοικίας, πλάι στα σκαλάκια της Πλουτάρχου, βρίσκεται ένα από τα πιο κλασικά μπαρ της Αθήνας, που μετράει σχεδόν 35 χρόνια ζωής. Για τους λάτρεις της τζαζ μουσικής και του καλού ποτού, το «56» αποτελεί διαχρονικά το «καταφύγιό» τους, σε μια ατμόσφαιρα που είναι πάντα γιορτινή και τα Χριστούγεννα, λίγο παραπάνω. Σημείο αναφοράς είναι το ουίσκι και αν χρειάζεστε βοήθεια στο τι να επιλέξετε, μη διστάσετε να τη ζητήσετε από τον κύριο Παναγιώτη, την ψυχή του θρυλικού αυτού μπαρ.

Πού θα το βρείτε: Πλουτάρχου 56, Κολωνάκι / 210-7231424​

CV Distiller

Μία από τις πιο classy μπάρες στο κέντρο της Αθήνας, και όχι μόνο, και μία από τις πιο ενημερωμένες και εξειδικευμένες κάβες σε ουίσκι. Στο «CV Distiller» θα έρθετε τόσο για τον υπέροχο και επιβλητικό χώρο του όσο και για την πληθώρα γεύσεων σε ποτά, που θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε. Η νέα λίστα κοκτέιλ που υπογράφει η ομάδα του μαγαζιού έχει signature επιλογές για όλα τα γούστα και γιορτινές προτάσεις.

Πού θα το βρείτε: Χατζηγιάννη Μέξη 7, Ιλίσσια / 210-7231767

Low Profile

Το κόκκινο μπαρ ταιριάζει ιδανικά με το κόκκινο των Χριστουγέννων. Το «Low Profile» ξεκίνησε από το Κολωνάκι και πριν μερικά χρόνια μεταφέρθηκε στη στοά Μπολάνη, διατηρώντας το στυλ και την προσωπικότητά του. Οι φανατικοί λάτρεις του ουίσκι θα ανακαλύψουν στον κόκκινο κατάλογο μία τεράστια γκάμα επιλογών, που δεν θα ξέρουν ποιο να πρωτοδιαλέξουν.

Πού θα το βρείτε: Βουλής 7, Στοά Μπολάνη / 21 3035 2114

Barreldier

Αν τα Χριστουγεννιάτικα σχέδιά σας περιλαμβάνουν έξοδο για κοκτέιλ, τότε δεν γίνεται να μην περάσετε από το «Barreldier». Στο στέκι της στοάς Μπολάνη, ο Mario Basso και η ομάδα του φτιάχνουν τα πιο φημισμένα κοκτέιλ της πόλης, που αντέχουν στον χρόνο. Αυτές τις γιορτές, απολαύστε τα τρία χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που σερβίρουν, υπό τους ήχους Jazz και funk μουσικής, που συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Πού θα το βρείτε: Βουλής 7, Στοά Μπολάνη / 210-3254711