Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει μετά τον σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων, που προκάλεσε η απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το εμβληματικό τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη, με τίτλο «Άδωνις».

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε κάνει τότε δηλώσεις αναφορικά με αυτό, με την πρώτη του αντίδραση να είναι η εξής: «Ο κάθε ερμηνευτής στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ, που τον λέω τον Άδωνι, τη δείχνω τη χοντρή και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται. Αυτό είναι μια προσωπική άποψη της κυρίας Πρωτοψάλτη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δε κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς».

Σε δεύτερο χρόνο και καθώς το θέμα σχολιάστηκε κατά κόρον, είχε κάνει μια ανάρτηση, στην οποία έγραφε «Ότι αναλύουν καθηγητές πανεπιστημιακοί το σημαίνον και το σημαινόμενο της χοντρής νευρικιάς του Αδώνιδος! Υπεράνω πάσης προσδοκίας».

Και επανήλθε λέγοντας: «Το θέμα είναι ότι σε μία στιγμή που καίγεται η Παλαιστίνη ασχολείται όλο το “σουργελαριό” με τη “χοντρή” τρεις μέρες. Αυτό είναι το θέμα. Ότι την ημέρα του “Εδώ Πολυτεχνείο” η “ανάπηρη” δημοσιογραφία και τα κανάλια ασχολούνται με τη “χοντρή” του “Άδωνι”. Αυτό είναι αίσχος. Αν πω τι τράβηξα για να πει η Άλκηστις τη λέξη “τεκνά” στο τραγούδι, που δεν ήθελε… Η τέχνη και το τραγούδι δεν λογοκρίνουν, λογόκρινε ποτέ κανείς τους ρεμπέτες; Αφήστε τη μουσική κάθε είδους, τα παιδιά, τον κόσμο και τα ρεύματα να κινούνται. Δεν θα πάμε εμείς να κοντρολάρουμε τα μουσικά ρεύματα» είπε αρχικά ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Όσον αφορά τη σχέση του με την Πρωτοψάλτη, ανέφερε: «Μου λείπει ως άνθρωπος, όταν έρθει η ώρα θα την πάρω εγώ είτε εκείνη τηλέφωνο».

Δύο ημέρες πριν, τώρα, στην πρεμιέρα των εμφανίσεών του στο Άλσος, έκανε με τον τρόπο του μία πιο… σαφή τοποθέτηση.

Πιο συγκεκριμένα, τραγουδώντας ο ίδιος το τραγούδι, άλλαξε τον στίχο ως εξής: «Και που πηγαίνει και μια κουλή, δεξιά, Κυριακή να της φύγει το στρες. Μας πείραξε η χοντρή, μας πείραξε η χοντρή, τι να ‘φταιγε κι αυτή; Τι να ‘φταιγε κι αυτή; Χοντρούλα είναι κι αυτή. Χοντρούλα είναι κι αυτή. Δεν πειράζει κι η χοντρή, τι να κάνει και η χοντρή; Άμα είσαι δεξιά κουλή, θα σου φταίει και η φτωχιά χοντρή» ακούγεται να λέει.

Στη συνέχεια, ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε: «Μακριά από εμάς το “κουλή δεξιά”. Δεν τα πειράζουμε τα τραγουδάκια, τα αφήνουμε στην ησυχία τους. Εμένα δεν με νοιάζει, αλήθεια σας λέω, λατρεύω την Άλκηστη, 30 χρόνια φίλοι, έχουμε ζήσει, έχουμε πιει από τα ίδια ποτήρια, έχουμε κοιμηθεί στα ίδια στρώματα. Αλλά, σε αυτή την εποχή να φοβάσαι να μιλήσεις το τραγούδι, γιατί είναι ένα body shaming της μόδας, το θεωρώ πολύ κουλή δεξιά».