Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποφάσισε να αφαιρέσει σε πρόσφατη συναυλία της από το τραγούδι «Άδωνις» της λέξη «χοντρή», καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο το body shaming και ο Σταμάτης Κραουνάκης κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, ενώ αποκάλυψε τον λόγο που ονόμασε έτσι το εν λόγω τραγούδι.

Ο γνωστός συνθέτης, μίλησε στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου του δίσκου με τίτλο «Τίγρης» και μάλιστα προχώρησε σε αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο κομμάτι που έχει γράψει.

«Σιχαίνομαι τη λέξη body shaming. Θα απαντήσω (στην Άλκηστις Πρωτοψάλτη) για να μη λυσσάξετε. Ο κάθε ερμηνευτής, στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε, εγώ όταν λέω το τραγούδι, τη “χοντρή” τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται. Αυτό είναι μια προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς κλπ. Αλλά, το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Ας κάνει ό,τι θέλει, δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που κάνει. Μετά το φορτηγό του δήμου Αθηναίων εγώ δεν επικοινωνώ μαζί της, ούτε εκείνη μαζί μου. Την αγαπώ και δεν με νοιάζει αν αφαίρεσε τη λέξη, είναι ένα τραγούδι χαριτωμένο, θα μπορούσε να προσθέσει και στίχο, δεν τρέχει τίποτα», δήλωσε αρχικά ο Σταμάτης Κραουνάκης.

«Θα σας πω κάτι και κάντε το βούκινο. Αυτό το τραγούδι, αυτή η “χοντρή νευρικιά” είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο. Που δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω, διότι είναι ένα αντρικό πασίγνωστο πρόσωπο. Και το πρόσωπο ήταν η αιτία να γράψω αυτό το τραγούδι τότε», αποκάλυψε.