Στα δικαστήρια έχουν οδηγηθεί το Netflix και ο σκηνοθέτης Καρλ Ρινς, καθώς η πλατφόρμα του παρέδωσε από το 2018 συνολικά 55 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή μιας sci-fi σειράς και δεν έλαβε ούτε ένα επεισόδιό της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, όλα άρχισαν το 2018. Τότε εκείνος και η σύζυγός του Γκαμπριέλα Ροζές Μπετανκόρ δούλευαν την ιδέα της σειράς επιστημονικής φαντασίας. Η σειρά αφορούσε τη δημιουργία μιας φυλής ανθρωπόμορφων όντων που ονομάζονταν Organic Intelligent.

Το πρότζεκτ που είχε παρουσιάσει ο Ρινς σε διάφορες πλατφόρμες και στούντιο είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των εκτελεστικών παραγόντων της βιομηχανίας του θεάματος και μάλιστα φέρεται να υπήρχε κι ένας «πόλεμος» για τα δικαιώματα. Το Netflix τον κέρδισε δίνοντας πακτωλό χρημάτων στον Ρινς και τον απόλυτο έλεγχο στην παραγωγή. Το ακριβές ποσό που συμφωνήθηκε ήταν 61,2 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά ο Ρινς πήρε τα 55. Τώρα, οι δύο πλευρές προσπαθούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους σε διαιτητικό δικαστήριο.

Με όνειρα και ένα ξεκάθαρο όραμα οι δύο πλευρές ονόμασαν η σειρά «Conquest», η οποία θα γυριζόταν στη Βραζιλία. Ωστόσο, κάτι άλλαξε. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η σύζυγός του τον χώρισε, η συμπεριφορά του είχε γίνει επιθετική, ενώ παράλληλα φέρεται πως έβαλε χέρι στα χρήματα που έλαβε από το Netflix.

Πιο συγκεκριμένα, άρχισε να ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα χάνοντας μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης. Έπειτα ζήτησε κι άλλα χρήματα από το Netflix και του τα έδωσαν. Στο μεταξύ, η ψυχική του υγεία επιδεινώθηκε τόσο πολύ που κάποια στιγμή υπήρξε παρέμβαση για να οδηγηθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης. Το Netflix του είχε στείλει 44,3 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία εν τέλει ξοδεύτηκαν με μέρος αυτού του ποσού να επενδύεται σε κρυπτονομίσματα. Ζήτησε και πάλι χρήματα και του έδωσαν 11 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά πήρε τα 10,5 και τα επένδυσε και πάλι σε κρυπτονομίσματα, ενώ αγόρασε και πολλές Rolls-Royce.

To Netflix του έκανε μήνυση μόλις κατάλαβε πως δεν θα έβλεπε το έργο για το οποίο τον προσέλαβε. Κι εκείνος, πάλι, απάντησε ζητώντας άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια!

Σκηνοθέτησε το «47 Ronin»

Ο Ρινς είχε ελάχιστη επιτυχία στην καριέρα του. «Γύρισε» κάποιες διαφημίσεις και ταινίες μικρού μήκους, αλλά έγινε γνωστός στο Χόλιγουντ για την σκηνοθεσία της ταινίας «47 Ronin» με τον Κιάνου Ριβς, η οποία δεν απέσπασε καλές κριτικές. Παράλληλα, διέρρευσε πως ο Ρινς είχε διαφορές με το στούντιο γεγονός που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.