Τις μαγευτικές Σπέτσες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν 3 τυχεροί αναγνώστες που πήραν μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό του newsbeast.gr.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε με αφορμή το 2ο Spetses mini Marathon που πραγματοποιείται στο νησί των Σπετσών 12-14 Οκτωβρίου.

Οι αναγνώστες που έλαβαν μέρος, διεκδίκησαν τα 3 πακέτα διαμονής 2 ατόμων σε πανέμορφα ξενοδοχεία του νησιού. Τα πακέτα περιλαμβάνουν 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο, για τις 12-14 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένου και του πρωινού.

Επιπλέον, παρέχεται μεταφορά με πούλμαν και θαλάσσιο ταξί προς τις Σπέτσες και Κόστα, καθώς και συμμετοχή για 2 άτομα σε οποιαδήποτε από τα αθλήματα που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του 2ου Spetses mini Marathon.

Ο πρώτος νικητής κέρδισε διανυκτέρευση στο εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς του νησιού των Σπετσών εδώ και έναν αιώνα με την ιδιαίτερη του αρχιτεκτονική, η οποία παραπέμπει στα ξενοδοχεία της Côte d’Azur.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο κτίρια τα οποία διαθέτουν πολυτελή δωμάτια και εντυπωσιακές σουίτες, οι περισσότερες με ιδιωτικό κήπο ή μπαλκόνι ενώ παράλληλα, προσφέρει μοναδική θέα στο λιμάνι της Ντάπιας και τη θάλασσα.

Ο δεύτερος νικητής θα μείνει στο Orloff Resort, που βρίσκεται στο Παλιό Λιμάνι του νησιού, εκεί που χτυπά η καρδιά της αρχοντικής αισθητικής και της ιστορικής παράδοσης του νησιού. Γεννήθηκε με πολύ μεράκι με στόχο τη δημιουργία ενός ήρεμου χώρου για τη χαλάρωση του βλέμματος και την ξεκούραση του σώματος.

Τέλος, ο τρίτος νικητής κέρδισε διανυκτέρευση στο παραδοσιακό συγκρότημα Νησιά. Σχεδιασμένο και χτισμένο με τη μοναδική αρχιτεκτονική των γραφικών και κοσμοπολίτικων Σπετσών, το συγκρότημα, αποτελείται από ένα αναπαλαιωμένο κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα, χαρακτηρισμένο σαν ιστορικό μνημείο του νησιού, και από νεόκτιστες κατοικίες υψηλών προδιαγραφών ειδικά διαμορφωμένες με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια για να προσφέρουν μια μοναδική αισθητική εμπειρία συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η διοργάνωση Spetses Mini Marathon

Ο 2oς Spetses Mini Marathon θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες, 12-14 Οκτωβρίου, σε ένα πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό τριήμερο. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν οι αγώνες δρόμου σε δύο διαδρομές, των 5 και 26 χλμ. που απευθύνονται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους δρομείς που θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους.

Η διαδρομή των 26 χλμ αφορά στο γύρο του νησιού όπου οι δρομείς τρέχουν δίπλα στην θάλασσα και ανάμεσα στα πεύκα, ενώ αυτή των 5 χλμ. περνάει μέσα από την Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι σε ένα ιστορικό γύρο της πόλης των Σπετσών, τερματίζοντας μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel.

Πέρα από τους αγώνες δρόμου, προγραμματίζεται για φέτος ο 1ος Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών που θα γίνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Οι κολυμβητές θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν είτε 2,5  χλμ. (αρχίζοντας από την Κόστα και τερματίζοντας στην προβλήτα της Πλατείας Ποσειδωνίου), είτε 5 χλμ. με εκκίνηση την Πλατεία Ποσειδωνίου με κατεύθυνση την Κόστα και τερματισμό πίσω στην Πλατεία.

Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν καΐκια, σήμανση με σημαδούρες και ομάδα της Lifeguard Hellas για την ασφάλεια των κολυμβητών. Τερματίζοντας οι κολυμβητές αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες του αθλητικού τριημέρου θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν πίτες από τα χέρια ντόπιων νοικοκυρών που θα αναλάβουν την γιορτή των Σπετσιώτικων Κερασμάτων στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

Επιπλέον, το τριήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνει παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών, ο οποίος θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Τέλος, το Σάββατο βράδυ πριν τους Αγώνες Δρόμου θα στηθεί ένα free for all Μelissa pasta night με την συμμετοχή των δρομέων και της τοπικής κοινωνίας καθώς και των εθελοντών.


Χρυσός Χορηγός του Spetses mini Marathon, όπως και πέρυσι είναι η ING που είναι χορηγός διεθνούς φήμης αγώνων όπως ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, Telecoms Provider η WIND που μας προτρέπει για μία ακόμη φορά να συμμετέχουμε σε έναν «Αγώνα για Όλους» και χορηγός φιλοξενίας το εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel, που πρωτοστατεί σε πολιτιστικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων και δραστηριοτήτων, καθώς και ειδικά πακέτα διαμονής και μετάβασης στο νησί επισκεφτείτε www.spetsesmarathon.com και www.facebook.com/marathonspetses.

1.Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό πατήστε
    το κουμπί Like που βρίσκεται από κάτω
2. Πατήστε το κουμπί Share που βρίσκεται από κάτω για
    να μάθουν οι φίλοι σας στο facebook για τον διαγωνισμό

Ημερομηνία Έναρξης: 12/9/2012
Ημερομηνία Λήξης: 05/10/2012
Αριθμός νικητών: 3
Αριθμός αναπληρωματικών: 6

Οι νικητές είναι οι εξής:

ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Poseidonion Grand Hotel
ΒΛΑΧΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΣ – Orloff Resort
ΠΑΠΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ – Νησιά

Οι αναπληρωματικοί νικητές είναι οι εξης:

Για το Poseidonion Grand Hotel

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΕΦΗ
ΑΒΡΑΑΜ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Για το Orloff Resort

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΙΛΙΩ

Για το συγκρότημα Νησιά

ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΝΟΣ
ΣΚΑΛΤΣΑΣ ΘΕΜΗΣ