Ο Μαξ Φερστάπεν πετάει προς την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου πρωταθλήματος της Formula 1 και είναι αποφασισμένος να το κάνει σπάζοντας ό,τι ρεκόρ βρεθεί μπροστά του, όπως για παράδειγμα αυτό των συνεχόμενων νικών αφού με αυτή στο γκραν πρι της Μόντσα έφτασε στις 10 σερί και έγραψε ιστορία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από τη 2η θέση, αφού ο Κάρλος Σάινθ ήταν αυτός που είχε πάρει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, αλλά σημασία έχει πώς τερμάτισε: 1ος για ακόμη μία φορά. Για την ακρίβεια, 1ος για 12η φορά φέτος, με τις 10 εξ αυτών των 12 νικών, όπως προαναφέρθηκε, να είναι συνεχόμενες.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς… ζωντανός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επομένως, για να καταλάβει ότι ο οδηγός της Red Bull θα πανηγυρίσει και φέτος τπο πρωτάθλημα, με τη διαφορά από τους διώκτες του να μεγαλώνει συνεχώς.

Ο Φερστάπεν άφησε στη 2η θέση τον ομόσταυλο Πέρεζ και στην 3η τον Σάινθ, με τον έτερο οδηγό της Ferrari, τον Σαρλ Λεκλέρ, να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την 4η θέση. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Ράσελ, Χάμιλτον, Άλμπον, Νόρις, Αλόνσο και Μπότας.

Η Formula 1 θα επιστρέψει στη δράση το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου με το γκραν πρι της Σιγκαπούρης και με τον Φερστάπεν να κυνηγάει την 11η συνεχόμενη νίκη και 13η συνολικά φέτος.

Αποτελέσματα Formula 1 στο γκραν πρι της Μόντσα