Η Mazda Motor Corporation ανακοινώνει τον αγώνα επίδειξης του νικητή του 59ου αγώνα, Mazda 787B, στην 100η επέτειο του εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής Le Mans. Ο 91ος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Le Mans Sarthe Circuit στη Γαλλία, από τις 7 έως τις 11 του Ιουνίου.

Τριάντα δύο χρόνια πριν, το 1991 στον 59ο εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής Le Mans, το Mazda 787B με τον τετρακίνητο περιστροφικό κινητήρα έγινε το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο που κέρδισε τον διάσημο αγώνα αντοχής. Με αφορμή αυτή τη νίκη, η διοργανώτρια ACO (Automobile Club de l’ Ouest) προσκάλεσε την Ιαπωνική μάρκα και το 787B σε έναν αγώνα επίδειξης. Η επίδειξη θα λάβει χώρα στις 9 και 10 του Ιουνίου, ενώ το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο 29 φορές εμφανιζόμενος στο Le Mans, YojiroTerada.

Για τον εορτασμό της 100ης επετείου του 24ώρου αγώνα αντοχής Le Mans, τα νικητήρια αγωνιστικά οχήματα των προηγούμενων χρόνων, θα παρουσιαστούν ως εκθέματα στις 1 και 2 Ιουλίου στο Le Mans Museum, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Le Mans Sarthe Circuit, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη. Ακόμη, το Mazda 787B θα συμμετάσχει και σε αγωνιστικές επιδείξεις μικρής διαδρομής τα απογεύματα της 9ης και 10ης Ιουνίου πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα.

Στις συγκεκριμένες επιδείξεις το νικητήριο όχημα του 59ου αγώνα Le Mans θα τρέξει μαζί με άλλα εμβληματικά Ιαπωνικά νικητήρια οχήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η επίδειξη του 787B και στο Le Mans Classic.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.