Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών (04:30 της Παρασκευής 31/3) του Grand Prix της Αυστραλίας του 3ου αγώνα της σεζόν της Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν εμφανίστηκε στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης φορώντας ξανθιά περούκα που του έδωσε μια μακριά χαίτη.

Ο πιλότος της Red Bull, πρωτοπόρος στην κατάταξη των οδηγών και δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, φόρεσε την περούκα για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό ερωτήσεων του συνδρομητικού καναλιού της Αυστραλίας, Kayo Sports, που μεταδίδει τη Formula 1.

Η ξανθιά περούκα, αλλά και το χτένισμα, δηλαδή η χαίτη δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Πρόκειται για ένα… στερεότυπο που ακολουθεί τους Αυστραλούς κι έτσι το συνδρομητικό κανάλι ήθελε να διακωμωδήσει τις αντιλήψεις για όσους ζουν… Down Under στη χώρα των καγκουρό.

Βλέποντας τον Φερστάπεν να φοράει την περούκα, πάντως, ο έτερος οδηγός της Red Bull, ο Σέρχιο Πέρες δεν αντιστάθηκε και σχολίασε. Αστειευόμενος του είπε πως του… πάει. «Πλέον έχω αρκετά μακριά μαλλιά», απάντησε ο Φερστάπεν. Μάλιστα έβγαλαν και σέλφι με το κινητό του Μεξικάνου.

Το περιστατικό διακωμώδησε και η ίδια η Red Bull στο λογαριασμό της στο Twitter με μια σειρά φωτογραφιών του Ολλανδού και την ατάκα: «Κάτι πρέπει να υπάρχει στο νερό εκεί κάτω», ενώ το ίδιο έκανε και ο επίσημος λογαριασμός της Formula 1. «Δείχνεις καταπληκτικός Μαξ Φερστάπεν, η χαίτη σου πηγαίνει πάρα πολύ», έγραψε.