Η Cupra θα συνεργαστεί με το ROC 2023, δηλαδή τον αγώνα που κάθε χρονιά αναδεικνύει τον καλύτερο οδηγό του κόσμου.

Η Ισπανική premium μάρκα θα πάει το πλήρως ηλεκτρικό Urban Rebel Racing Concept σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτου για να ανακαλύψει ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός αγώνων στον κόσμο. Η διοργάνωση είναι ένας knock out διαγωνισμός που συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου για να διαγωνιστούν μέσω μιας σειράς αγώνων με πανομοιότυπα αυτοκίνητα, σε μια προσπάθεια να στεφθεί «ο Πρωταθλητής Πρωταθλητών».

Στη φετινή έκδοση, που θα πραγματοποιηθεί στο Pite Havsbad, 60 μίλια από τον Αρκτικό Κύκλο στη βόρεια Σουηδία, οι διαγωνιζόμενοι θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι δύο Cupra Urban Rebel Racing Concept, του 100% ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου που είναι η ενσάρκωση του τι μπορεί να επιτύχει ο ηλεκτρισμός και οι επιδόσεις.

Το όχημα αυτό έχει σχεδιαστεί για την πίστα, με το αγωνιστικό πνεύμα στο επίκεντρο, προσφέροντας 340 ίππους συνεχούς ισχύος έως και 435 ίππους στο αποκορύφωμα, ενώ μπορεί να επιταχύνει από το 0 μέχρις τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3.2 δευτερόλεπτα.

Το φετινό Race Of Champions θα είναι το πιο ακραίο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Η πίστα είναι κατασκευασμένη στην παγωμένη Βαλτική Θάλασσα και η διαδρομή Snow + Ice θα χρησιμοποιήσει μια απίστευτη παράλληλη πίστα και μια γέφυρα cross-over για να μεγιστοποιήσει την εμπειρία του αγώνα.

Μερικοί από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων πρωταθλητών της Formula 1, Mika Hakkinen και Sebastian Vettel, του πρωταθλητή της σειράς W Jamie Chadwick, των πρωταθλητών World Rally και Rallycross Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Travis Pastrana, θα συναντηθούν για μία μοναδική ευκαιρία να διαγωνιστούν σώμα με σώμα σε πανομοιότυπα αυτοκίνητα για να αποφασιστεί ποιος είναι πραγματικά ο πιο γρήγορος από όλους.
Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι, στο περσινό Race of Champions ο 75χρονος Stig Blomqvist στο τιμόνι ενός Audi Quattro 38 ετών κέρδισε κατά κράτος το ηλεκτρικό πρωτότυπο FC1-X των 1170 ίππων.