Ακολουθώντας τα χνάρια των Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, ήρθε η ώρα για το επόμενο σπορ μοντέλο από το νέο εξηλεκτρισμένο sub-brand της Opel: το Grandland GSe.Το σπορ SUV της πρώην γερμανικής μάρκας συνδυάζει έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) για συνολική ισχύ έως 300 ίππων (προκαταρκτικές τιμές κατανάλωσης WLTP, σταθμισμένα, μικτού κύκλου1: 1,3 l/100 km, 31-29 g/km CO2), ενώ το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης το καθιστά ένα ηλεκτρικό όχημα με μόνιμη τετρακίνηση, άριστη πρόσφυση και εντυπωσιακή – στην κατηγορία – επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα που ολοκληρώνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ/ώρα (135 χλμ/ώρα με ηλεκτροκίνηση).

Οι βασικοί πυλώνες για τον δυναμικό και ευχάριστο χαρακτήρα του Grandland GSe βρίσκονται στη ρύθμιση των συστημάτων ανάρτησης και διεύθυνσης. Με γόνατα McPherson μπροστά και έναν άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, το σπορ SUV της Opel διαθέτει πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης με προτεραιότητα στον χειρισμό αντί για την άνεση. Ως αποτέλεσμα, το όμορφο όχημα ανταποκρίνεται άμεσα και προβλέψιμα σε κάθε εντολή του οδηγού, ενώ διατηρεί την ίδια στιγμή ευστάθεια στο φρενάρισμα, στις στροφές και στην Autobahn.

Η Bold & Pure εξωτερική σχεδίαση του Grandland με το Opel Vizor αναδεικνύεται περαιτέρω με στιλιστικά στοιχεία που αποτελούν την υπογραφή GSe, όπως οι ζάντες αλουμινίου 19” οι οποίες είναι εμπνευσμένες από το βραβευμένο πρωτότυπο Manta GSe, ένας μοναδικός πίσω διαχύτης και το λογότυπο GSe στην πίσω πόρτα. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι ότι το Grandland GSe θα διατίθεται προαιρετικά με μαύρο καπό.

Στο εσωτερικό, τα εμπρός καθίσματα performance με επένδυση Alcantara και πιστοποίηση AGR αποτελούν συνέχεια της παράδοσης Opel στον σχεδιασμό καθισμάτων. Χάρη στην πρόσθετη άνεση και στήριξη των ιδιαίτερα εργονομικών καθισμάτων, ο οδηγός και ο συνοδηγός του Grandland GSe απολαμβάνουν τα σπορ χαρακτηριστικά του χωρίς να επιβαρύνεται η σπονδυλική τους στήλη.

Το Grandland GSe αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάιο του 2023.