Η Mini παρουσιάζει το Concept Aceman, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που εστιάζει στις σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας. Αμιγής ηλεκτροκίνηση, μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία Charismatic Simplicity, νέα ψηφιακή εμπειρία εσωτερικού και υπεύθυνος σχεδιασμός υλικών χωρίς ίχνος χρωμίου ή δέρματος, θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των Mini του αύριο.

Το Mini Concept Aceman δίνει μία πρώτη γεύση από ένα εντελώς νέο όχημα, γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στο Cooper και το Countryman στο μέλλον της οικογένειας του μοντέλου.

Το πρωτότυπο έχει τέσσερις πόρτες, ένα μεγάλο κάλυμμα πορτμπαγκάζ και θέσεις για πέντε άτομα.  Λειτουργική σχεδίαση δύο όγκων με κοντούς προβόλους δημιουργεί τον μέγιστο χώρο για επιβάτες και αποσκευές, μέσα από ελάχιστο αποτύπωμα. Με διαστάσεις μήκος 4.05 m, πλάτος 1.99 m και ύψος 1.59 m, το σύγχρονο αμάξωμα διαιρείται σε τρία τμήματα, ενώ τα γραφιστικά σχέδια των παραθύρων και η οροφή επαναπροσδιορίζονται. 

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί μινιμαλιστική σχεδίαση με καθαρές γραμμές και προσεγμένες λεπτομέρειες. Το cockpit του πρωτότυπου αυτοκινήτου περιορίζεται με συνέπεια στα απολύτως απαραίτητα, όπως είχε στο μυαλό του ο σχεδιαστής του κλασικού Mini το 1959. Ο Alec Issigonis σχεδίασε ένα εσωτερικό το οποίο, πέρα από τα καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο από ένα κεντρικό στρογγυλό όργανο και ένα διακόπτη δύο θέσεων, για να προσφέρει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση.

Το ταμπλό υιοθετεί επίπεδη σχεδίαση που θυμίζει μπάρα ήχου (sound bar), η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος του εσωτερικού μπροστά από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού. Οι επιφάνειες από μαλακό, πλεχτό ύφασμα δημιουργούν μία μοντέρνα και οικεία ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ το ταμπλό συνδέεται μέσω μιας δομής στήριξης, η οποία, όπως και η σχάρα οροφής, παραπέμπει στο μοτίβο Union Jack, δίνοντας έμφαση στην αρμονία μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης. Το ταμπλό είναι ιδανικό για να φιλοξενήσει την κεντρική διεπαφή, που συνδυάζει όλες τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και του  ενσωματωμένου monitor ως μία στρογγυλή οθόνη OLED. Πιστός στην παράδοση, ένας διακόπτης δύο θέσεων τοποθετείται κάτω από τη μεγάλη οθόνη. Ο έλεγχος δια της αφής με χρήση προηγμένης ψηφιοποίησης και οι αναλογικές λειτουργίες με φυσικούς διακόπτες, συνδυάζονται με κλασικό τρόπο. Οι επανασχεδιασμένοι διακόπτες δυο θέσεων λειτουργούν το χειρόφρενο, επιλέγουν ταχύτητες, ενεργοποιούν και απενεργοποιούν τη μονάδα κίνησης, επιλέγουν τα Experience Modes και ρυθμίζουν την ένταση ήχου του ηχοσυστήματος. Κάθε διακόπτης έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά σαν περιστροφικό κουμπί ή ως διακόπτης δύο θέσεων, για την πιο διαισθητική λειτουργία.

Τα καθίσματα του Concept Aceman με ενσωματωμένα προσκέφαλα έχουν μία ζωηρή, τρισδιάστατη εμφάνιση, η οποία επιτυγχάνεται με ένα συνδυασμό υφασμάτινης επίπεδης πλέξης, βελούδου και ύφανση βάφλας, ένα υπερδιάστατο μοτίβο houndstooth και κεντημένα γραφικά X και O.

Η νέα θέση του επιλογέα ταχυτήτων και του χειρόφρενου απελευθερώνει πρόσθετο χώρο μεταξύ των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού. Αυτός ο χώρος αξιοποιείται από μία ευέλικτη κεντρική κονσόλα που εκτείνεται σαν να αιωρείται στο πίσω τμήμα της καμπίνας. Η κεντρική κονσόλα προσφέρει την επιλογή της ελεύθερης τοποθέτησης αποθηκευτικών χώρων, ενός σταθμού ασύρματης φόρτισης για το smartphone, ποτηροθήκες ή πολλές άλλες χρήσεις.

Το τιμόνι, όπως τα καθίσματα, τα πάνελ θυρών και όλες οι υπόλοιπες επιφάνειες εσωτερικού δεν φέρουν δερμάτινα στοιχεία. Η στεφάνη του τιμονιού φέρει σκούρα πράσινη βελούδινη επένδυση, που του χαρίζει μία ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση. Τα μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών είναι ενσωματωμένα κάτω από τις φωτιζόμενες υφασμάτινες επιφάνειες διαθέτοντας backlit φωτισμό. Η επιγραφή «Aceman» και ένας ανθεκτικός ιμάντας, σχηματίζουν το κάτω μπράτσο του τιμονιού.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά το Concept Aceman στην έκθεση υπολογιστών και βιντεοπαιχνιδιών gamescom 2022 στην Κολωνία. Η διεθνής  συνάντηση προγραμματιστών, εκδοτών, ειδικών, φίλων του gaming και των Esports, θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου 2022 με ένα livestream και θα συνεχιστεί μέχρι τις 28 Αυγούστου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας.