Η πρώτη BMW M3 Touring xDrive μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο «από το πλήθος» με την προσθήκη ειδικών, για το μοντέλο, στοιχείων της BMW M Performance που θα διατίθενται όταν λανσαριστεί τον Νοέμβριο του 2022. Αυτές οι retrofit επιλογές από τη γκάμα Original BMW Accessories, αποτελούν ενδιαφέρουσα πρόταση για πελάτες που να κάνουν καταστήσουν ακόμα πιο δυναμική την σχεδίαση του μοντέλου, αλλά και τα οδηγικά χαρακτηριστικά της.

Εξαρτήματα από ανθρακόνημα

Μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων M Performance που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το εσωτερικό της BMW M3 Touring. Όλα τα ανθρακονημάτινα εξαρτήματα κατασκευάζονται από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα) με διαφανές φινίρισμα, και βελτιστοποιούν τη σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες. Το ανθρακονημάτινο εμπρός splitter M Performance και οι ανθρακονημάτινες λεπίδες M Performance στο πλάι διαμορφώνουν μία φυσιογνωμία που είναι  ξεκάθαρα εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM).

Οι ανθρακονημάτινοι αεραγωγοί M Performance και τα εντυπωσιακά καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών Μ, χειροποίητα και κατασκευασμένα και τα δύο από CFRP με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, φέρνουν φρέσκα στοιχεία στην πλάγια όψη του αυτοκινήτου. Ακόμα, τα πίσω φτεράκια M Performance από ανθρακόνημα, ο πίσω διαχύτης M Performance και η αεροτομή οροφής M Performance, προσδίδουν νότα μεγαλοπρέπειας στο ήδη εντυπωσιακό πίσω άκρο.

Σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο

Το σύστημα εξαγωγής M Performance από τιτάνιο με ένα κεντρικό κουαρτέτο απολήξεων, εντυπωσιάζει και παράγει ήχο καθαρόαιμου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Το πίσω σιλανσιέ και το σπορ διακοσμητικό απόληξης (και τα δύο εξ ολοκλήρου από τιτάνιο) τονίζουν τον χαρακτηριστικό ήχο του 6κύλινδρου εν σειρά κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo. Λόγω της δέσμευσης στη σχεδίαση εξαρτημάτων με χαμηλό βάρος, το σιλανσιέ είναι περίπου 30% ελαφρύτερο από το στάνταρ.

Η δυναμική οδήγηση της M3 Touring αναβαθμίζεται περαιτέρω με την ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος σπορ ανάρτηση M Performance. Χαμηλώνοντας το σύστημα coilover (και κατά συνέπεια το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου) και μειώνοντας τις κλίσεις, ο οδηγός μπορεί να διατηρήσει υψηλότερες ταχύτητες στις στροφές. Τα σπορ τακάκια φρένων M Performance στους εμπρός και πίσω τροχούς είναι πολύ αποτελεσματικά στο δρόμο καθώς και στην πίστα.

Οι σφυρήλατοι τροχοί M Performance εντάσσονται στη συνολική σχεδίαση του αυτοκινήτου, συνδυαζόμενοι με σπορ ελαστικά που προσφέρουν βέλτιστη πρόσφυση. Κάθε ζάντα είναι κατασκευασμένη από ένα μόνο κομμάτι αλουμινίου και μηχανουργημένη με μεγάλη ακρίβεια. Για το χείλος της ζάντας χρησιμοποιείται μία διαδικασία διαμόρφωσης ροής. Οι σφυρήλατες ζάντες M Performance σε ματ φινίρισμα Jet Black και τις ακτίνες σχήματος Υ αποπνέουν αγωνιστικό χαρακτήρα. Με διάσταση 19” μπροστά και 20” πίσω διαθέτουν ένα μπουλόνι κεντρικά τοποθετημένο. Τη συλλογή ολοκληρώνουν σφυρήλατες ζάντες M Performance σε σχέδιο σταυρωτών ακτίνων (μπροστά: 20”, πίσω: 21”). Αυτές μπορούν να παραγγέλνονται είτε σε χρωματισμό ματ Jet Black ή σε Frozen Gold Bronze.

Αγωνιστική αίσθηση στο εσωτερικό

Στοιχεία από ανθρακόνημα και Alcantara δίνουν έντονα σπορ εικόνα στο εσωτερικό. Τα διακοσμητικά πάνελ M Performance από ανθρακόνημα με ανοιχτούς πόρους και ματ επίστρωση συνδυάζονται με δύο μεγάλα προστατευτικά γονάτων με επένδυση από Alcantara, που βελτιστοποιούν τη στήριξη για τον οδηγό στις στροφές. Τα καλύμματα πλάτης M Performance δίνουν στα εμπρός καθίσματα γνήσια αίσθηση αγωνιστικού αυτοκινήτου. Τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά στα προσκέφαλα με φινίρισμα λάκας πολυουρεθάνης είναι έντονα στιλπνά, ενώ το υπόλοιπο πίσω πάνελ φέρει επένδυση από Alcantara με ενσωματωμένο, αλουμινένιο σήμα M Performance. Το κεντρικό υποβραχιόνιο M Performance από Alcantara δίνει αίσθηση στο αγωνιστικών προδιαγραφών πιλοτήριο του αυτοκινήτου, έχοντας διακοσμητικές ραφές στα χρώματα της BMW M GmbH και το έμβλημα M Performance.

Τέλος, τα νέα λογότυπα M Performance για τους προβολείς θυρών LED υποδηλώνουν την σχέση της μάρκας με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ οι πελάτες μπορούν τώρα να παραγγέλνουν τα αυτοκίνητα τους με το μοτίβο “50 Jahre BMW M” που τιμά την 50ή επέτειο της BMW M.