Οι πρωτοποριακές και εξελιγμένες από την Ford Performance εκδόσεις των κορυφαίων επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας δίνουν δυναμικό «παρών» στο Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιείται φέτος από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου.

Αποτελώντας μέρος της μελλοντικής και συνδεδεμένης σειράς προϊόντων που θα παρουσιαστούν στην παγκοσμίου φήμης εκδήλωση που πραγματοποιείται κοντά στο Chichester στο Ην. Βασίλειο, το νέο Ford Pro Electric Super Van (το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Super Van της εταιρείας) θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά, ενώ την ίδια στιγμή το νέο Ranger Raptor θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη.

Το μοναδικό Ford Pro Electric Super Van είναι εμπνευσμένο από το E-Transit Custom που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Το νέο Super Van, έχει εξελιχθεί με στόχο να καταδείξει τις ακραίες επιδόσεις, την κορυφαία παραγωγικότητα και την προηγμένη συνδεσιμότητα που μπορεί να επιτύχει η νέα γενιά των ηλεκτρικών προϊόντων της Ford Pro. Η μάρκα θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες στις 23 Ιουνίου σχετικά με το νέο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα επίδειξης, που αποτελεί το πιο πρόσφατο μέλος της σειράς προϊόντων Super Van υψηλών επιδόσεων, με ιστορία που ξεπερνά τα 50 χρόνια.

Επιδεικνύοντας περαιτέρω την ποικιλομορφία των καινοτόμων λύσεων της Ford Performance, το νέο Ranger Raptor θα πραγματοποιήσει στο Goodwood, επί ευρωπαϊκού πλέον εδάφους, το ντεμπούτο του. Ακολουθώντας την απαιτητική εκτός δρόμου πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στις χαρακτηριστικές ασφάλτινες διαδρομές της βρετανικής ανάβασης, το απόλυτο μοντέλο επιδόσεων στην κατηγορία των pick-up οχημάτων τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V6 κινητήρα με χωρητικότητα 3,0 λίτρων της οικογένειας EcoBoost, που αποδίδει 288 ίππους και ροπή 491 Nm.

Ford

Το Ranger Raptor 2ης γενιάς, προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου, διαθέτοντας χαρακτηριστικά όπως τα αμορτισέρ FOX Live Valve με απόσβεση που μεταβάλλεται ανάλογα με τη θέση τους και 7 επιλέξιμα προφίλ οδήγησης που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη κίνηση σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους έως και βραχώδεις επιφάνειες. Η προηγμένη συνδεσιμότητα υποστηρίζεται από το σύστημα SYNC 4A νέας γενιάς που συνδυάζεται με μια κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών.

Το ρομπότ Digit στο Future Lab

Η αμερικάνικη μάρκα παρουσιάζει επίσης στο Goodwood πώς η προηγμένη ρομποτική και οι αυτόνομες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση τους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Ford Pro προκειμένου η αποθήκευση αλλά και η παράδοση αγαθών και εμπορευμάτων να καταστούν πιο αποτελεσματικές και προσιτές για τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων. Η εταιρεία παρουσιάζει το ρομπότ Digit (που εξελίχθηκε από την Agility Robotics) στο FutureLab της εκδήλωσης.

Ford

Το 2020 η Ford έγινε ο πρώτος πελάτης που αγόρασε ένα ρομπότ Digit, το οποίο έχει χέρια και πόδια προκειμένου να εργάζεται δίπλα σε ανθρώπους σε πραγματικούς χώρους εργασίας. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η διερεύνηση χρήσης του σε εφαρμογές, όπως ο εφοδιασμός σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους και οι παραδόσεις αγαθών τύπου last-mile ή λίγα μέτρα από την πόρτα του παραλήπτη. Η Ford εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα συγκεκριμένα ρομπότ μπορούν να επικοινωνούν με τα συνδεδεμένα οχήματα της εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένη απόδοση.

Ντεμπούτο του TFZ-P1

Γιορτάζοντας το ντεμπούτο του στο GRID Legends από τις 23 Ιουνίου, μία έκδοση πλήρους μεγέθους του αγωνιστικού TFZ-P1 της Team Fordzilla θα είναι παρούσα στο περίπτερο Go Electric στο Goodwood διαθέτοντας ένα νέο livery που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την κοινότητα των gamers. Οι επισκέπτες θα έχουν την φιλοξενηθούν στο πιλοτήριο του TFZ-P1 όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές του ως προσομοιωτή βιώνοντας ταυτόχρονα το φυσικό και εικονικό όχημα.

Ford

Το TFZ-P1 ήταν το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε συνεργατικά μεταξύ της κοινότητας gaming και των σχεδιαστών μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Team Fordzilla (η e-sportsαγωνιστική ομάδα της μάρκας) αποκάλυψε τρεις μήνες μετά ένα πρωτότυπο πλήρους κλίμακας του οχήματος. Το TFZ-P1 είναι διαθέσιμο στο παιχνίδι ως δωρεάν περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης (DLC) συμμετέχοντας στην κατηγορία GRID Legends Track day Hypercars.