Το Citroën C5 Aircross από καταβολής του μοντέλου διακρίνεται στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων SUV με την ευρυχωρία, την πρακτικότητά του, τα SUV χαρακτηριστικά όπως οι μεγάλοι τροχοί και τα 23 εκ απόστασης από το έδαφος, μα πάνω απ’ όλα, την άνεσή του, χάρη στο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort.

Το νέο C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός τμήμα, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο αιχμηρές γραμμές που αποπνέουν περισσότερο δυναμισμό. Επίσης διακρίνεται από τη νέα εκδοχή του λογότυπου της μάρκας και τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα V.

Σχεδίαση – Εσωτερικό

Κάτω από τη μάσκα, η νέα σχεδίαση του αεραγωγού στον προφυλακτήρα, τονίζει το πλάτος του εμπρός μέρους, ενώ η προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος, κάνει το μπροστινό μέρος πολύ πιο δυναμικό. Η κομψότητα του μοντέλου υπογραμμίζεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου με τη διχρωμία και το διαμαντέ φινίρισμα, ενώ το νέο Glossy Black χρώμα στα καλύμματα των καθρεπτών, είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού όλης της γκάμας. Πίσω το γαλλικό SUV έχει μια νέα τρισδιάστατη φωτεινή υπογραφή LED και η λεπτομέρεια στη σχεδίαση ενισχύει το βάθος στο 3D εφέ της φωτεινής υπογραφής.

Citroen

Η καμπίνα του νέου C5 Aircross εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες, με την ανάρτηση και τα καθίσματα εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort. Επίσης, τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση, έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται ξεκούραστα και με ασφάλεια.

Ο πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη 12,3 ιντσών, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό, η κεντρική κονσόλα, υπερυψωμένη και με αυξημένες διαστάσεις, έχει εκσυγχρονιστεί με ένα μαύρο ύφασμα που κάνει εφέ δέρματος και η νέα οθόνη αφής 10 ιντσών φαίνεται να «αιωρείται» στο ταμπλό αναβαθμίζοντας την εικόνα της σύγχρονης καμπίνας. Αυτή η οθόνη βελτιώνει την εργονομία, προσφέροντας χειριστήρια κλιματισμού άμεσης πρόσβασης, καθώς είναι τοποθετημένη ψηλότερα και ο οδηγός δε χρειάζεται να «κατεβάζει» το βλέμμα του για να ελέγχει τις ενδείξεις.

Οι αεραγωγοί βρίσκονται πλέον κάτω από την οθόνη και έχουν εκσυγχρονιστεί με μια νέα ευκρινή, οριζόντια σχεδίαση. Επιπλέον, η πλήρως προσαρμόσιμη ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών παρέχει όλες τις απαραίτητες και προσαρμόσιμες πληροφορίες απευθείας στο ύψος του βλέμματος του οδηγού: αναφορά χάρτη πλοήγησης, πληροφορίες για ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίας του υβριδικού κινητήρα κ.λπ. – διασφαλίζοντας ότι τα μάτια του οδηγού παραμένουν στο δρόμο για απόλυτα ασφαλή οδήγηση. Πιο εργονομική είναι πλέον η διάταξη των χειριστηρίων, με το νέο υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Citroen

Plug-in Hybrid

Για καθημερινές διαδρομές έως 55 χλμ μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και της απεριόριστης αυτονομίας για μεγάλες διαδρομές με τον βενζινοκινητήρα, οι Plug-in Hybrid εκδόσεις του Νέου C5 Aircross δίνουν έμφαση στην πρακτικότητα, την ευκολία και την άνεση. Ο plug-in-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 χλμ/ώρα και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm. Με μηδενικές εκπομπές CO2 δίνει την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου.

Ο οδηγός επωφελείται επίσης από μια σειρά υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της φόρτισης: με διαχείριση είτε απευθείας στο όχημα, είτε από το smartphone του, καθώς και με τη δυνατότητα προγραμματισμού της ώρας φόρτισης μέσω της εφαρμογής MyCitroen. Η διαδικασία της φόρτισης είναι ταχύτατη, με την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο ώρες με τη χρήση Wall-box.

Το ανανεωμένο μοντέλο προσφέρει ευρύ φάσμα τεχνολογιών τελευταίας γενιάς για τη βελτίωση της άνεσης και της ασφάλειας των επιβατών καθημερινά, ενώ οι οδηγοί έχουν στην διάθεσή τους 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning, ενώ παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ασφάλειας χάρη στη μόνιμη υποστήριξη του οδηγού.

Citroen

Η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων plug-in Hybrid, βενζίνης ή diesel, πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και συνεργάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, με τους εξής συνδυασμούς:

  • Βενζίνη: 1.2 PureTech 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (BVM6 ή EAT8),
  • Πετρέλαιο: 1.5 BlueHDi 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο σχέσεων (BVM6 ή EAT8), Plug-In Hybrid 225 με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων ë-EAT8

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Μήκος: 4,500 χλστ
  • Πλάτος: 1,840 χλστ
  • Ύψος: 1,670 (με ράγες οροφής) χλστ
  • Μεταξόνιο: 2,730 χλστ
  • Απόσταση από το έδαφος: 230 χλστ
  • Διάμετρος τροχού: 720 χλστ
  • Χώρος αποσκευών (Κινητήρες βενζίνης και diesel): από 580 έως 720 λίτρα και με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, 1.630 λίτρα.
  • Χώρος αποσκευών (Υβριδικές εκδόσεις): από 460 έως 600 λίτρα.