Η Formula 1 επέστρεψε με το γκραν πρι της Ισπανίας, στο οποίο όλα έδειχναν ότι ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari θα έπαιρνε τη νίκη αλλά ένα τεχνικό πρόβλημα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Μαξ Φερστάπεν για να τερματίσει πρώτος και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Το γκραν πρι άρχισε με τον Χάμιλτον να έχει επαφή με τον Μάγκνουσεν και να επιστρέφει στα pit με κλαταρισμένο ελαστικό, την ίδια ώρα που οι Λεκλέρκ και Φερστάπεν ήταν στις πρώτες δύο θέσεις. Ο οδηγός της Ferrari παρέμεινε πρωτοπόρος και μετά το πρώτο pit stop και όλα έδειχναν ότι πήγαινε προς μία άνετη νίκη, όταν μια μηχανική βλάβη τον ανάγκασε να εγκαταλείψει…

Έτσι, στην 1η θέση πέρασε ο Ράσελ της Mercedes, μέχρι που τον προσπέρασε ο Πέρεζ με Red Bull. Στη συνέχεια, ενώ έγιναν και τα υπόλοιπα pit stop, στην 1η θέση βρέθηκε ο Φερστάπεν, μέχρι που την έχασε κι αυτός από τον Πέρεζ όταν ξαναμπήκε στα pits. Ο αγώνας ήταν υπόθεση της Red Bull πλέον και η εντολή που δόθηκε στον Πέρεζ ήταν να αφήσει τον Φερστάπεν να περάσει στην 1η θέση, την οποία κράτησε ως το τέλος, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα στο ισπανικό γκραν πρι…

Τα αποτελέσματα στο ισπανικό γκραν πρι